Ara llegint
El Govern passa a ser patró de la Fundació Toni Catany a dos dies d’inaugurar-se la seva seu

El Govern passa a ser patró de la Fundació Toni Catany a dos dies d’inaugurar-se la seva seu

El Govern passa a ser patró de la Fundació Toni Catany a dos dies d'inaugurar-se la seva seu

El Govern de les Illes Balears s’ha convertit en patró de la Fundació Toni Catany. Així ho ha anunciat el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, després d’una reunió amb la presidenta del Govern, Francina Armengol; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i representants de la Fundació Toni Catany, que s’ha mantingut al Consolat de Mar.

El Govern i la Fundació han signat un conveni a deu anys,  mitjançant el qual l’edifici del nou Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, que s’inaugura aquest dissabte, passa a ser gestionat directament per la Fundació durant deu anys.

A través d’aquest conveni, la Fundació serà la responsable d’organitzar les activitats pròpies d’una institució cultural d’alt nivell dedicada a l’obra de Catany i a la difusió de la cultura fotogràfica. També aportarà els coneixements i la seva experiència en gestió artística i cultural, i traslladarà al Centre, ubicat a Llucmajor, tot l’arxiu fotogràfic de l’autor.

La Fundació es compromet a oferir un programa propi i estable, de caire didàctic, adreçat a la comunitat educativa de les Illes Balears, i programar una exposició permanent basada en l’obra i en el llegat artístic de Toni Catany, entre altres activitats.. Alhora, la conselleria competent en matèria de cultura hi destinarà la quantitat màxima de 500.000 euros anuals per als anys 2024-2032.

Després de la reunió, el conseller Company ha assegurat que «aquest conveni dona seguretat econòmica, jurídica i tècnica per a un centre, de primera qualitat, que marca un abans i un després en la cultura de les Illes Balears, per la qual cosa compartim els objectius de la Fundació en nom de Toni Catany».

Un centre internacional de fotografia

El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany s’inaugura aquest dissabte i s’ha construït sobre la base de la casa natal del fotògraf llucmajorer. Reunirà la col·lecció de 100.000 negatius i diapositives i de 2.000 còpies d’imatges del fotògraf, a més de les 300 fotografies d’altres autors que formaven part de la seva col·lecció i del fons de Tomàs Montserrat.

Serà un espai per preservar i difondre el llegat artístic de Toni Catany, crear un espai cultural de referència en matèria de fotografia i contribuir a pal·liar el dèficit d’equipaments culturals de les Illes Balears en l’àmbit de les arts audiovisuals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt