Ara llegint
Elsa Pons i Miquel Jaume rebran del Govern el premi Cornelius Atticus

Elsa Pons i Miquel Jaume rebran del Govern el premi Cornelius Atticus

Elsa Pons i Miquel Jaume rebran del Govern el premi Cornelius Atticus

La tennista Elsa Pons és la candidata femenina, i el tècnic Miquel Jaume és el candidat masculí per ser distingits amb el guardó Cornelius Atticus 2023 per part del Govern de les Illes Balears després que el jurat de la 29a edició dels guardons els hagi triat.

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports proposarà al Consell de Govern que ratifiqui els dos candidats proposats pel jurat del guardó Cornelis Atticus 2023 per ser guardonats aquest any amb la màxima distinció que atorga la Comunitat Autònoma al món de l’esport en reconeixement a la trajectòria esportiva en diferents àmbits (esportista, tècnic, promotor o dirigent).

La distinció Cornelius Atticus reconeix i premia, des del 1996, els mèrits de les persones físiques que, a l’àmbit de les Illes Balears, han dedicat la seva vida a l’esport. Entre els requisits, els candidats han de ser esportistes, dirigents, tècnics o haver tingut una altra funció directament implicada en la promoció de l’esport. A més, tret d’excepcions, han d’haver dedicat un temps superior als vint-i-cinc anys al desenvolupament esportiu dins l’àmbit balear o des de l’esport balear contribuint a l’evolució esportiva de la comunitat autònoma.

El premi Cornelius Atticus s’atorga des del 1996 i des del 2017 també s’estableix una distinció femenina. Rep aquest nom perquè és el del primer esportista que es coneix a les Illes Balears. Es tracta d’un pancracista (una disciplina de lluita cos a cos) del segle III del qual es va trobar la làpida amb un poema laudatori inscrit, durant les excavacions a la ciutat romana de Pollentia (Alcúdia, Mallorca) el 1933.

A l’acte institucional, que tendrà lloc el proper dimarts 26 de març a es Baluard, es lliura un diploma acreditatiu, una reproducció de la làpida i un pin de plata amb la mateixa reproducció.

Cornelius Atticus 2023

Elsa Pons Fortuny va iniciar la seva carrera com a tennista el 1972. Des d’aleshores ha exercit com a jugadora, capitana d’equips, dirigent de clubs, assembleista i delegada a Menorca de la Federació de Tennis. Ha estat la guanyadora absoluta de tots els open organitzats a Menorca des del 1978. El 1993 es converteix en la primera presidenta dona d’una club de Tennis a Espanya, concretament el CT Alayor, del qual n’era propietària des d’un any abans.

Miquel Jaume Roig (1953-2021) és una de les persones més reconegudes a l’esport balear. Fins a la seva mort va ser president i fundador del club de primera divisió de futbol sala Palma Futsal. Anteriorment va viure una carrera a les banquetes del futbol mallorquí, al Manacor i al Juvenil del Reial Mallorca. El 1988 va fundar l’Associació Esportiva Manacor. Miquel va fer així d’un equip local i humil un referent a totes les illes, dotant de protagonisme i identitat un esport minoritari com era el futbol sala, juntament amb un treball social admirable. 10 anys després de la seva fundació, el projecte de Miquel Jaume arribava a la màxima categoria possible.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt