Ara llegint
Guadalupe Benavides i Emilio de la Camara, premis Cornelius Atticus

Guadalupe Benavides i Emilio de la Camara, premis Cornelius Atticus

Guadalupe Benavides i Emilio de la Camara, premis Cornelius Atticus

L’esportista de tir amb arc Guadalupe Benavides és la candidata femenina, a títol pòstum, i l’atleta Emilio de la Camara és el candidat masculí per ser distingits amb el guardó Cornelius Atticus 2022 per part del Govern de les Illes Balears després que el jurat de la vint-i-vuitena edició dels guardons els hagi elegit.

La distinció Cornelius Atticus reconeix i premia, des del 1996, els mèrits de les persones físiques que, en l’àmbit de les Illes Balears, han dedicat la seva vida a l’esport. Entre els requisits, els candidats han d’haver estat esportistes, dirigents, tècnics o haver tengut una altra funció directament implicada en la promoció de l’esport, com a mínim durant 25 anys.

Des de 2017 també s’estableix una distinció femenina.

El premi rep el nom del primer esportista que es coneix a les Illes Balears. Es tracta d’un pancracista (una disciplina de lluita cos a cos) del segle III del qual es va trobar la làpida amb un poema laudatori inscrit, durant les excavacions a la ciutat romana de Pollentia (Alcúdia, Mallorca) l’any 1933. En l’acte institucional, es fa entrega d’un diploma acreditatiu, una reproducció de la làpida i un pin de plata amb la mateixa reproducció.

Currículum dels Cornelius Atticus 2022

Guadalupe Benavides Calbet (Eivissa, 1952-2016) va dedicar més de 25 anys al desenvolupament esportiu de les Illes Balears com a esportista, dirigent i tècnica, i a la promoció de l’esport. Quan era presidenta de la Federació de Tir amb Arc de les Illes Balears, la també campiona de Balears i Eivissa en diverses ocasions va aconseguir la Copa del Rei el 1993 amb la selecció balear, una fita mai aconseguida en cap altra ocasió a les Illes Balears, en guanyar el campionat d’Espanya en tres ocasions consecutives. Noms d’esportistes de nivell nacional i internacional han destacat al seu costat, com són l’olímpic eivissenc Daniel Morillo Prats, Manolo Vicente, Kristina Yourestone, Magali Foulón, Miriam Alarcón, Carlos Morillo, José Vicente Soler, Lara Samperio, José Raúl Riera, Víctor Juan o Beatriz Cabrero.

Emilio de la Camara (Jaén, 1944) és un atleta veterà, amb més de 50 dedicats a l’esport i durant 48 anys com a àrbitre de futbol, que ha aconseguit reconeixements tan destacats com ser el Millor atleta veterà europeu 2010 i el Millor atleta veterà espanyol al 2004, 2005 i 2010. Ha aconseguit fins prop de 70 medalles internacionals, entre les quals, la primera posició al Campionat del Món de Cross 1997 a Durban, Sud-àfrica M50 o la primera posició del Campionat del Món de 10.000m el 2001, a Brisbane, Austràlia. A més, ostenta més d’una desena de rècords d’Espanya de veterans. Dedicat a l’atletisme a partir dels 40 anys, és un dels atletes més premiats de l’atletisme espanyol. Com a promotor d’activitats esportives ha estat l’organitzador de la Cross Emilio de la Camara durant vint-i-tres edicions, del 1998 al 2022.  Actualment i des del 2018 és el president del Club Atletisme Fidipides. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt