Ara llegint
La presidenta del Parlament Europeu rep una mostra de tela de llengües mallorquina

La presidenta del Parlament Europeu rep una mostra de tela de llengües mallorquina

La presidenta del Parlament Europeu rep una mostra de tela de llengües mallorquina

El Consell de Mallorca conclou avui dues jornades de reunions amb representants de les institucions europees per tramitar la protecció de les teles de llengües. El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha liderat un total de quatre trobades amb diferents parlamentaris i autoritats europees, als qui ha instat a tramitar una nova Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per a les teles de llengües de Mallorca, que és l’únic lloc d’Europa en el qual encara es produeixen. 

Galmés ha estat acompanyat de la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antonia Roca; el director insular d’Artesania, Pere Ferrer, i els tres productors de teles llengües de l’illa: Tomeu Fuster, de Teixits Vicens; Maria Isabel Bujosa, de Teixits Bujosa, i Gabriel Riera, de Teixits Riera.

La comitiva s’ha reunit amb diferents representants de les institucions europees, com per exemple amb la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, a qui se li ha regalat una bossa confeccionada amb les tres teles de llengües de Mallorca: la part exterior, de Teixits Vicens, la interior, de Teixits Riera i les butxaques i el tancament es van elaborar amb tela de Teixits Bujosa. Per cert que la mestra artesana mallorquina encarregada de dur a terme la confecció de la bossa va ser Joana Borràs, premi Artesania de Mallorca 2023 en la categoria de moda. 

Sensibilitat

La presidenta del Parlament Europeu ha mostrat una gran sensibilitat amb la petició que se li ha fet des de Mallorca i ha explicat que, amb el canvi en el reglament que hi ha hagut recentment, és possible i té futur. 

Els eurodiputats espanyols Dolors Montserrat i Juan Ignacio Zoido també s’han interessat per les reivindicacions de Mallorca i han rebut a l’equip de govern del Consell de Mallorca. Tant Montserrat com Zoido van transmetre a Galmés el seu compromís perquè la iniciativa tiri endavant. De fet, Juan Ignacio Zoido ha estat l’encarregat de tramitar anteriorment unes altres IGP i ha explicat a la delegació mallorquina, passa a passa, les mesures que s’han de seguir. 

Al marge del Parlament Europeu, Galmés s’ha reunit també aquest dijous amb representants de la Comissió Europea, concretament amb la direcció general de Mercat Interior, Indústria i Emprenedoria. La cap de la unitat de d’Economia Intangible, Claudia Martínez, ha explicat els criteris que s’estableixen al reglament i ha destacat que es compleixen en el cas de les teles de llengües de Mallorca. A més, ha comentat diferents casos d’èxit d’altres parts d’Europa que han servit d’inspiració. 

Finalment, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i tot el seu equip han visitat el Centre Balears Europa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt