Ara llegint
Les obres guanyadores dels Premis d’Artesania de Mallorca, exposades a la Misericòrdia

Les obres guanyadores dels Premis d’Artesania de Mallorca, exposades a la Misericòrdia

Les obres guanyadores dels Premis d'Artesania de Mallorca, exposades a la Misericòrdia

El Consell de Mallorca ha inaugurat avui capvespre la segona Exposició Premis d’Artesania de Mallorca, que mostra totes les peces presentades en l’edició de 2022 d’aquests guardons en el Centre Cultural de La Misericòrdia de Palma.

La mostra consta de 46 peces d’oficis artesans molt diferents, des de bijuteria, joieria i argenteria, ceràmica, fusta, ferro, teixits fins a vidre, o productes d’alimentació.

L’acte ha comptat amb la presència del conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, la directora d’Artesania, Marta Català i amb la majoria de professionals artesans que van presentar la seva candidatura, inclosos els guanyadors.

El conseller insular ha assenyalat que es tracta d’un sector que enriqueix el teixit empresarial i productiu i que, al mateix temps, preserva oficis tradicionals. “Mereix el nostre suport, tant en la millora de la competitivitat com amb la difusió i promoció dels oficis i dels seus productes”, ha apuntat. Alzamora ha explicat que l’exposició sorgeix de la voluntat de retre un homenatge a artesans i artesanes de Mallorca i com un reconeixement a aquests professionals. L’objectiu, segons han explicat, és acostar al públic el treball dels artesans i les artesanes per a difondre la riquesa i la singularitat dels oficis artesans.

La mostra fa un recorregut per la passada edició dels premis que han incorporat una nova categoria que sota l’epígraf de ‘Tradició de Mallorca’ pretén garantir la salvaguarda dels coneixements, materials, tècniques i productes de l’artesania tradicional de l’illa perquè es transmeti a generacions esdevenidores i es continuï practicant com a mitjà de subsistència i identitat cultural.

El guanyador d’aquesta primera edició ha estat Antonio Mas Ramis per la seva obra  “Eines per fer marjades”. El segon premi d’aquesta categoria ha estat per a Jordi Carlos Ribas Ros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt