Ara llegint
L’Euroregió Pirineus Mediterrània impulsa projectes compartits entre les Illes Balears, Catalunya i la regió Occitània

L’Euroregió Pirineus Mediterrània impulsa projectes compartits entre les Illes Balears, Catalunya i la regió Occitània

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània, entitat transfronterera en la qual formen part el govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la regió Occitània, ha convocat recentment una nova línia d’ajuts a projectes culturals. L’objectiu d’aquests ajuts és promoure la diversitat cultural dins de l’Euroregió i una cultura oberta a la conca mediterrània i en solidaritat amb altres territoris, particularment en suport al desenvolupament i la creació artística en totes les seves formes i en la promoció de tot el seu patrimoni.

A la convocatòria d’enguany, amb un pressupost total d’ajuts de 125.000 euros, s’hi han presentat 14 candidatures, amb 32 associacions participants. D’aquestes, 3 per entitats balears, 7 estan liderades per entitats catalanes i 4 per entitats de la regió Occitània.

L’any passat es van seleccionar 6 projectes. Un d’ells és Projectes expandits, liderat pel Centre de Recerca i Cultura contemporània Casa Planas, de Palma, Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers i 3C Calce Culture. És un projecte de residències d’investigació artística, experimentàció i creació d’art contemporani. L’objectiu és explorar els conceptes de trànsit, connexió territorial, la transformació històrica i l’anàlisi del present a través del consum, l’explotació, la conservació i el foment del paisatge.

El projecte Paisatge Expandits, liderat pel Centre de Recerca i Cultura Contemporània Casa Planas es desenvolupa gràcies a ser un dels projectes escollits l’any passat.

L’artista Gadea Burgaz farà viatjar imatges a través de correspondències postals entre les tres residències. Emparr Bosch farà una recerca més antropològica sobre dones fent paisatge, estudiant el paper de les dones pageses i rurals com a reclam turístic, i també del seu paper real en la construcció del paisatge.

Marina Planas, directora de Casa Planas, afirma que «el paper dels artistes a la societat contemporània té una funció filosòfica vital per ser conscients de la nostra història i pensar de forma col·lectiva nous futurs». Aleli Mirelman, directora de projectes de l’entitat, ha destacat la satisfacció dels artistes implicats en poder participar en aquest projecte i que comptaran amb la mentoria d’Eloisa Mateu, ecoacústica i directora de la fonoteca del Museus de Ciències Naturals de Barcelona. El projecte artístic resultant es presentarà aquesta tardor.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt