Ara llegint
Santanyí reclama al Govern que analitzi les possibilitats de fer arribar el tren al municipi

Santanyí reclama al Govern que analitzi les possibilitats de fer arribar el tren al municipi

El ple de l’Ajuntament de Santanyí ha aprovat per unanimitat una moció presentada per l’equip de govern municipal per instar al Govern de les Illes Balears a revisar el darrer projecte o estudi sobre el traçat de tren de Migjorn per tal que la futura xarxa ferroviària pugui arribar fins al terme.

Davant l’anunci del Govern Balear d’encarregar un estudi per ampliar les línies de trens existents a l’illa de Mallorca, l’Ajuntament de Santanyí s’ha mostrat sorprès que no es tingués en compte els municipis que estan més al sud.

Tal com ha expressat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “consideram molt necessari que el nostre municipi recuperi un servei públic de tren, ja que seria un suport i una eina essencial per als nostres conciutadans pel que fa a la mobilitat segura i sostenible dins la nostra illa. La reivindicació de l’arribada del tren formava part del nostre programa electoral i per això reclamam que també es tingui en compte en aquest estudi”. 

Transports d’estudiants

A la sessió plenària també ha tirat endavant una moció presentada per l’equip de govern municipal per demanar al Govern de les Illes Balears millores al transport per als estudiants universitaris de Santanyí. Així, es reclama la posada a disposició dels estudiants que resideixen al terme, d’un servei de busos llançadora per al curs 2022-23, a través de Transports de les Illes Balears, pels desplaçaments des dels nuclis urbans fins a les instal·lacions del Campus de la Universitat de les Illes Balears.

Segons el text aprovat, es reclama que aquests busos llançadora tinguin una freqüència d’una hora, i establir una línia de bus per al torn de classes del matí i d’una altra per al torn d’horabaixa, amb la finalitat d’arribar a la UIB amb el temps necessari per a assistir a les classes sense demora. També es demana establir unes tarifes per trajecte que permetin als estudiants un estalvi considerable al sobrecost que suposa el consum de benzina o el lloguer d’un pis a Palma, establint preus màxims i adaptats per a aquest servei.  I a més es considera necessari establir bons per als estudiants que utilitzin aquest servei de forma diària, marcant un preu menor per trajecte com major sigui el consum d’aquest servei. 

De la mateixa manera, al ple també s’ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament de Santanyí al Grup d’Acció Local de Pesca, GALP. L’objectiu d’aquesta associació és impulsar i col·laborar en la governança de les zones costaneres de l’illa de Mallorca, participant activament en la dinamització local, la creació d’ocupació, la diversificació econòmica i el benestar social, principalment en l’àmbit pesquer i local.  

Al mateix temps, a instàncies de l’equip de govern municipal, també s’ha aprovat una moció de suport i defensa de la caça a l’illa de Mallorca. Des de l’Ajuntament es vol reconèixer la importància de l’activitat de la caça i la funció dels caçadors en el manteniment d’hàbitats i preservació d’espècies. I per això es reclama al Consell de Mallorca que defensi el col·lectiu davant possibles ingerències d’altres institucions.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt