Ara llegint
Més de 250 alumnes amb altes capacitats, a la V edició del programa MENTORiment

Més de 250 alumnes amb altes capacitats, a la V edició del programa MENTORiment

El programa MENTORiment per a l’enriquiment extracurricular dels alumnes de les Illes Balears identificats amb altes capacitats intel·lectuals arriba a la cinquena edició ampliant, una vegada més, l’oferta de mentories i amb rècord absolut del nombre d’inscrits.

Després d’una IV edició (curs 2021) que es va haver de fer totalment en línia per mor de la pandèmia de COVID-19, enguany torna a ser presencial.

En aquesta edició, hi participaran 252 alumnes de les Illes Balears de tercer (94) i quart (58) d’ESO; de batxillerat (65 de primer i 32 de segon), i de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior (3) dels centres educatius de les Illes Balears.

Per illes, 19 alumnes són de Menorca (15 al·lots i 4 al·lotes), 40 són d’Eivissa i Formentera (21 al·lots i 19 al·lotes), i 193 són de Mallorca (122 al·lots i 71 al·lotes).

El programa permet als estudiants participar en activitats en forma de tallers que incorporen continguts de les àrees de coneixement. L’objectiu final és arribar a oferir un ventall que reuneixi diverses disciplines i incentivar les vocacions professionals universitàries per mitjà de l’experimentació i l’ús del mètode científic, en un moment en què els estudiants necessiten informació per orientar el seu futur.

En l’edició que comença ara s’impartiran 59 mentories de 3 hores de durada, de 33 temes i a càrrec de 51 mentors. A més, els alumnes procedents de Menorca, Eivissa i Formentera poden demanar ajudes per al transport d’ells i d’un acompanyant, en cas de ser menor d’edat.

MENTORiment es durà a terme al campus de la Universitat de les Illes Balears, a les instal·lacions de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB), i a l’Escola universitària ADEMA. Els tallers es desenvoluparan els dissabtes al matí (de 10 a 13 hores) entre els mesos de febrer i maig de 2022.

MENTORiment és un programa gestionat i coordinat pel Programa d’atenció a les altes capacitats intel·lectuals (PACiS) de la Universitat de les Illes Balears i que té el finançament de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Formació Professional. Totes les activitats són coordinades i avaluades per especialistes de la Psicologia i l’Educació de la UIB.

El Programa d’atenció a les altes capacitats intel·lectuals sorgeix de la feina del Grup d’Investigació en Altes Capacitats (GIAC), que des de l’any 2012 duu a terme la tasca d’identificació i promoció de la intel·ligència, les altes capacitats i l’estudi per conèixer-les, en benefici de la societat i dels alumnes amb aquestes característiques.

Des del curs 2015-16, les Illes Balears disposen del «Protocol d’identificació d’alumnat amb altes capacitats intel·lectuals», creat i gestionat pel grup GIAC, que compleix els criteris de qualitat. Aquest protocol, d’aplicació voluntària pels centres educatius, ha fet que el nombre d’estudiants amb altes capacitats identificats a les Illes Balears augmenti de manera significativa, i ha passat de 527 alumnes el curs 2014-15, a 1.717 el curs 2019-20. Aquestes dades són esperançadores, si bé encara queda molta feina per poder identificar i atendre de manera adequada aquest col·lectiu d’estudiants.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt