Ara llegint
Milena Llano i Núria Caterina Bestard guanyen la VIII Marató de Reciclatge Creatiu de Roba

Milena Llano i Núria Caterina Bestard guanyen la VIII Marató de Reciclatge Creatiu de Roba

Milena Llano i Núria Caterina Bestard guanyen la VIII Marató de Reciclatge Creatiu de Roba

Milena Llano i Núria Caterina Bestard han estat les guanyadores de la VIII edició de la Marató de Reciclatge Creatiu de Roba, una activitat promoguda per la Fundació Deixalles, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i el Consell de Mallorca amb l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular sobre la problemàtica dels residus tèxtils.

En aquesta edició, hi han participat 12 grups i un total de 17 persones. En una jornada de 9 hores, els participants varen poder crear el seu outfit a partir dels 400 quilograms de roba que va aportar la Fundació Deixalles.

Els premis han estat atorgats per un jurat format per representants de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, del Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell de Mallorca, de la Fundació Deixalles i per una dissenyadora experta en dissenys sostenibles i teixits antics.

Els criteris seguits, segons les bases han estat la creativitat de les peces, l’estat de finalització, la portabilitat del model dissenyat, la quantitat de residus generats i l’aprofitament del material, i també la possibilitat de reproducció de l’estilisme dissenyat.

Els premis, que s’han lliurat avui, han estat per a Milena Llano Miró, que se n’ha duit un primer premi dotat amb 600 euros, i Núria Caterina Bestard Corró, segona classificada, amb 300 euros de premi.

El tercer premi, consistent en una nit en un refugi del Consell de Mallorca per a 6 persones, ha estat exaequo per als grups formats per Irene Amat Muñoz i Aura Morell Crespí, i per Esperança Martínez Mas i Maria Antònia Mas Llull.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt