Ara llegint
Tots els guardonats: Medalla d’Or per als sanitaris i premi Ramon Llull per als col·lectius de la crisi sanitària

Tots els guardonats: Medalla d’Or per als sanitaris i premi Ramon Llull per als col·lectius de la crisi sanitària

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presidit avui horabaixa l’acte institucional del Dia de les Illes Balears 2021 en un format més reduït degut a la situació de pandèmia creada per la Covid-19. La presidenta ha lliurat els premis Ramon Llull i la Medalla d’Or 2021 en un acte que ha tengut lloc, com és habitual, a la Llotja de Palma.

L’edició d’enguany d’aquests premis és, per tant, un homenatge a l’esforç col·lectiu per fer front i superar una crisi sanitària, social i econòmica extraordinària i sense precedents.

Els col·lectius distingits estan formats per persones, entitats i empreses que han fet possible el funcionament dels serveis, el dret a l’educació i la cultura, el subministrament de productes bàsics i també la cura i l’atenció de les persones més vulnerables. El Govern considera, per tant, que són mereixedors d’un reconeixement per la seva determinació, compromís i solidaritat.

Recull la Medalla d’Or,  Víctor Zahinos Rozalen, infermer que treballa a l’Hospital Son Llàtzer.

La Medalla d’Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 2021 ha estat per als professionals sanitaris que lluiten contra la pandèmia de la COVID-19.

El premi Ramon Llull es concedeix, per tant, als col·lectius següents:

Moment en què la presidenta Francina Armengol lliura el premi Ramon Llull 2020 a la comunitat educativa i universitària. Recull el guardó: Pere Carrió Villalonga, president del Consell Escolar de les Illes Balears.

1. La comunitat educativa i universitària, pel paper fonamental d’aquest col·lectiu a l’hora de mantenir l’educació en moments de tanta dificultat.

Francina Armengol lliura el guardó a Maria Soledad Olavarria Bozzo, auxiliar d’infermeria de la Residència geriàtrica de Maó en representació de les persones treballadores i usuàries de residències.

2. Persones treballadores i usuàries de residències: persones usuàries, com un dels col·lectius més afectats per la pandèmia, així com per als milers de professionals que han fet una tasca d’absoluta dedicació per la cura de les nostres persones grans.

Nieves Muñoz García, caixera d’un supermercat de Palma, rep el premi Ramon Llull 2020 en nom dels Treballadors de serveis essencials.

3. Treballadors de serveis essencials, com és el cas dels milers de persones que treballen en caixes de supermercats, com a exemple més paradigmàtic dels diferents col·lectius essencials que han estat presents durant els moments més durs de la pandèmia.

El premi per a les Empreses de sectors essencials ho recull Ezequiel Horrach Contreras, President de l’Associació de Transportistes de Mercaderies de les Balears.

4. Empreses de serveis essencials, com per exemple el transport de mercaderies, tractament de residus o botigues obertes, que també han demostrat ser un servei molt necessari des de l’inici de la crisi sanitària.

Pep Alcina Gil, policia local de Palma, en representació dels cossos i forces de seguretat, i els treballadors de la seguretat en el sector privat reben el guardó de mans de la presidenta Armengol.

5. Els cossos i forces de seguretat, així com els treballadors de la seguretat en el sector privat, que també s’han vist obligats a fer un esforç suplementari en aquests moments.

La presidenta Armengol lliura el premi al Sector primari i al seu representant Josep Mayans Marí, gerent d’Agroeivissa.

6. Sector primari en el seu conjunt, per tot l’esforç que va fer en els primers mesos de la covid-19 per poder mantenir el subministrament essencial per als ciutadans i ciutadanes de les Illes.

La presidenta Armengol lliura el seu premi als treballadors i treballadores dels serveis socials. Recull el premi Caterina Massutí Sureda, treballadora social.

7. Els treballadors i treballadores dels serveis socials, que han fet una feina de màxima dedicació i un esforç extraordinari per donar servei i que, a causa de la situació econòmica, han hagut de treballar per garantir les necessitats més bàsiques d’aquells que així ho han requerit.

La presidenta Armengol lliura el premi del voluntariat a Carmen Ferrer Mayans, vocal de l’ONG Formenterers solidaris, en representació del sector.

8. El voluntariat de ciutadans i ciutadanes que han demostrat ser un exemple de solidaritat que ha contribuït a cohesionar la nostra societat en temps de més dificultats.

Francina Armengol lliura el Premi Ramon Llull 2020 al sector cultural al seu representant Pere Joan Riera, president del Clúster del còmic.

9. El sector cultural, pels esforços que han fet de manteniment de l’activitat i la reconversió necessària per adaptar-se a la nova realitat.

Apol·lònia Julià Andreu, presidenta de l’Il·lustre Col·legi de Graduats socials de les Illes Balears, en representació dels gestors administratius rep el premi de mans de la presidenta Armengol.

10. Els gestors administratius, que han gestionat ajudes, ERTO, i han fet altres gestions, els quals han vist incrementat notablement el seu volum de feina, tant públics (col·legis professionals) com privats (per exemple, gestories).

Miquel Àngel Benito, propietari de l’empresa Tot Herba, recull el guardó Ramon Llull 2020 destinat a la Indústria.

11. La indústria, que s’ha reconvertit per adaptar-se a les especificitats de la nova situació.

La presidenta lliura el premi a la Ciutadania a la nina Leire Pons González.

12. La ciutadania en general, per l’esforç mantingut aquest any, un esforç que ha de seguir mantenint per superar aquesta situació generada per la covid-19.

La presidenta ha tancat l’acte de lliurament de premis amb unes paraules

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt