Ara llegint
El Consell de Mallorca premiarà set empreses que destaquin pel seu compromís social

El Consell de Mallorca premiarà set empreses que destaquin pel seu compromís social

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora ha estat l’encarregat de presentar avui la segona edició dels Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social que el Consell de Mallorca impulsa a través de l’Oficina de Responsabilitat Social.

Els premis, que s’han recuperat enguany, són un reconeixement públic a les empreses (autònoms, microempreses, petites empreses i mitjanes empreses) que duen a terme bones pràctiques o iniciatives en matèria de govern corporatiu, desenvolupament sostenible, gestió de persones, polítiques ambientals i acció social, que aporten valor i contribueixen a fer de Mallorca una societat més justa i equitativa, sense deixar de contribuir al creixement econòmic.

Segons ha explicat el conseller Alzamora durant la presentació de la convocatòria d’enguany “des del Consell de Mallorca entenem que no ens podem quedar només amb les intencions, s’han de fer coses. I per això, aquests premis són un reconeixement i un revulsiu a les empreses que voluntàriament van més enllà de les seves obligacions legals en benefici dels seus treballadors, del medi ambient i de la societat en general”. En aquest context, ha afegit que de cada vegada hi ha més empreses que apliquen bones pràctiques, “però com que cal estendre aquestes iniciatives al conjunt del teixit productiu, els premis són un mirall on el sector empresarial pugui mirar-se”. Així ha recalcat que “l’economia del futur girarà entorn al foment del benestar dels treballadors a la feina, d’implicar-se en projectes socials o ser transparent amb els clients.”

Per a recuperar els premis el Consell ha signat un protocol de col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) i altres agents econòmics i socials com Eticentre, el Cercle d’Economia de Mallorca, la Cambra de Comerç de Mallorca, la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), UGT Balears i Comissions Obreres de les Illes Balears (CCOO).

Per a l’adjudicació dels premis i del reconeixement el jurat tindrà en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030  de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible.

Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança.

Els premis (i reconeixement) establert a aquesta convocatòria són els següents:

  1. Premi a un projecte emprenedor encara no constituït com a empresa o de recent constitució, amb una dotació econòmica de 7.200€ pel guanyador.
  2. Premi a la pràctica exemplar d’un treballador o d’una treballadora autònom/a, amb una dotació econòmica de 7.200€ pel guanyador.
  3. Premi a la pràctica exemplar d’una micro empresa (de menys de 10 treballadors), amb una dotació econòmica de 7.200€ pel guanyador.
  4. Premi a la pràctica exemplar d’una petita empresa (de menys de 50 treballadors), amb una dotació econòmica de 7.200€ pel guanyador.
  5. Premi a la pràctica exemplar d’una mitjana empresa (de menys de 250 treballadors), amb una dotació econòmica de 7.200€ pel guanyador.
  6. Reconeixement a la pràctica exemplar d’una gran empresa (de 250 treballadors o més), sense dotació econòmica.

El termini de presentació de propostes pels candidats finalitza dia 14 de juliol i la valoració de les propostes es farà inicialment per l’Oficina de Responsabilitat Social del Consell de Mallorca que triarà 3 finalistes per modalitat, d’entre tots els presentats, perquè el jurat completi la valoració i proposi els projectes guanyadors.

Pel que fa al reconeixement a la pràctica exemplar d’una gran empresa, el grup de treball (format per representants de les entitats signants del protocol de col·laboració) proposarà tres candidats al jurat perquè aquest atorgui a un d’ells el reconeixement.
Els membres del jurat són:

  • Fernanda Caro Blanco. Professora doctora del Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB.
  • Antoni S. Amengual Cladera. Coordinador de l’estalvi ètic de l’entitat Colonya – Caixa d’Estalvis de Pollença.
  • Sonia Álvarez Paz. Secretària de formació i ocupació d’UGT Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt