Ara llegint
El Consell organitza unes jornades per agilitzar la tramitació dels projectes municipals finançats amb fons europeus

El Consell organitza unes jornades per agilitzar la tramitació dels projectes municipals finançats amb fons europeus

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora,  acompanyat pel conseller de Presidència, Javier de Juan, han inaugurat avui matí les jornades ‘El control i la gestió dels projectes vinculats als fons Next Generation EU’.

Les jornades, organitzades pel Consell de Mallorca i a la qual assisteixen un centenar de professionals es perllongaran durant tres dies amb l’objectiu d’oferir a les corporacions locals tot un seguit de pautes, bones pràctiques i maximització dels recursos disponibles per rendibilitzar els projectes finançats amb el fons europeus. De fet, la formació s’adreça fonamentalment a secretaris, interventors i personal tècnic de les entitats locals.

Durant la inauguració el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora,  ha recordat que els municipis tenen al davant una missió complicada. “El repte més important de la seva història recent és la gestió d’aquests recursos. L’estat espanyol és dels més beneficiats pels fons europeus de recuperació, que posarà Europa sobre la taula per a la reconstrucció de la crisi provocada per la pandèmia i la transformació de la seva economia en els propers sis anys”. Així, Alzamora ha recordat que damunt la taula hi ha un paquet de ajudes, on s’integren 140.000 milions del fons Next Generation EU, el més potent dels que s’ha atorgat. Per això, el conseller Alzamora ha destacat que “resulta imprescindible una bona gestió d’aquests fons de reactivació econòmica”.

El Consell de Mallorca va crear a finals del 2021 a través d’un conveni amb la Cambra de Comerç una Oficina de Fons Europeus (OFE) amb l’objectiu de donar suport al CIM i als municipis de menys de 20.000 habitants en el marc de les convocatòries de l’instrument Next Generation i el marc financer 2021/2027.

Entre els objectius específics de l’OFE hi ha obtenir els millors resultats i beneficiar al major número de municipis per aconseguir el màxim projectes viables finançats per a les entitats locals.

Segons ha explicat el conseller de Presidència, Javier de Juan, els projectes que gestiona l’OFE “tenen com a grans pilars d’actuació la transició ecològica, la transformació digital, la salut i resiliència econòmica, social i institucional. Per tant, pels nostres ajuntaments, revesteixen una importància fonamental i contribuiran de forma decisiva a la creació d’ocupació i una millor prestació de serveis als ciutadans”. Segons Javier de Juan, l’OFE està tramitat prop de 80 milions d’euros. A més d’aquestes jornades formatives, el Consell de Mallorca, a través de l’OFE ja s’ha reunit amb 35 municipis, i ha assessorat a 49 entitats locals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt