Ara llegint
Nova línia d’ajudes per a projectes d’economia circular a Mallorca

Nova línia d’ajudes per a projectes d’economia circular a Mallorca

Nova línia d'ajudes per a projectes d'economia circular a Mallorca

Avui s’ha presentat la segona convocatòria de subvencions per a projectes d’economia circular per a empreses i autònoms de Mallorca amb un import de 150.000 €. El Consell de Mallorca vol impulsar projectes d’inversió d’empreses, entitats i associacions sense ànim de lucre, destinats a accelerar la transició cap a una economia circular a Mallorca, millorar l’eficiència en l’ús dels recursos naturals i avançar en l’assoliment de la sostenibilitat ambiental, territorial i econòmica, de manera que es tanqui el cicle a Mallorca. Es poden acollir a aquesta convocatòria de subvencions les sol·licituds per a projectes d’inversió que s’hagin iniciat i acabat entre l’1 d’octubre de 2022 i el 30 de setembre de 2023, ambdós inclosos.

La vicepresidenta i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, i el director insular de Residus, Juan Carrasco, han presentat aquesta línia d’ajudes. Ribot ha destacat que «amb aquests nous fons feim una passa més cap a ser una illa circular perquè la convocatòria s’enfoca cap al nou paradigma de l’economia circular que cerca incrementar l’eficiència en la utilització dels recursos i reduir la dependència de la importació de materials i fonts d’energia».

«Aquesta perspectiva de circularitat no és només una bona opció per al futur de Mallorca. M’atrevesc a dir que a mitjà termini Mallorca serà circular o no serà. Amb subvencions com aquesta volem fomentar també que a la nostra illa hi ha un teixit econòmic capaç de gestionar els residus que genera i, per tant, pot ser circular de forma completa» ha afegit Ribot.

L’impuls de l’economia circular esdevé una gran oportunitat per a gairebé tots els sectors d’activitat; en aquest sentit, es considera que l’impuls de models d’economia circular permetrà incrementar l’eficiència en la utilització dels recursos, promourà el desenvolupament d’activitats noves i llocs de treball de qualitat i reduirà la dependència de la importació de recursos i fonts d’energia, la qual cosa ajudarà a enfortir el teixit empresarial de Mallorca, que podrà esdevenir més resistent a les crisis econòmiques i ambientals i menys dependent dels recursos exteriors, més inclusiu i, en definitiva, més just intergeneracionalment.

Sobre els projectes que es poden presentar, el director insular de Residus, Juan Carrasco, ha explicat que «les categories que s’inclouen per aquesta convocatòria d’ajudes són les següents: ecodisseny de productes o serveis, models de negoci basats en la millora de l’eficàcia dels recursos, productes o serveis basats en la jerarquia de residus i serveis de retorn de productes usats».

Els projectes que es valoraran més són aquells que tenguin com a objectiu la reducció tant el consum de materials com la producció de residus i que tanquin el cicle, els que cerquin implementar, ampliar o millorar instal·lacions, inclosa la compra de maquinària, per a la prevenció, la reparació i la preparació per a la reutilització de residus i també els projectes que fomentin la digitalització de processos que impliquin una millora en la gestió dels residus dins l’economia circular.

Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les empreses, entitats i associacions sense ànim de lucre, legalment constituïdes que desenvolupin totes les actuacions o els projectes objecte de la present convocatòria a Mallorca. L’import de la subvenció és de 20.000,00 € per a cada projecte. Les persones o entitats interessades han d’emplenar el model de sol·licitud d’aquesta convocatòria i la resta d’annexos, que estan disponibles en la Seu Electrònica del Consell de Mallorca: https://seu.conselldemallorca.net, en l’apartat «Subvencions, ajuts, beques i premis».

Primera línia de subvencions

Les empreses beneficiàries de la primera línia de subvencions d’economia circular del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient varen ser: Begudes Puig, amb un projecte sobre envasos retornables, Agromart Balear, amb un projecte sobre l’eliminació de plàstics a les botigues i la utilització dels envasos de vidre, i la tercera subvenció que es va atorgar va ser per l’empresa d’oli d’oliva de Mallorca amb denominació d’origen Treuer amb un projecte que redueix els residus procedents de l’elaboració d’oli en compostatge del subproducte de la pinyolada i el seu aprofitament com a adob orgànic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt