Ara llegint
Una xocolatada tanca els actes de celebració dels 20 anys del Parc Bit

Una xocolatada tanca els actes de celebració dels 20 anys del Parc Bit

Xocolatada pel 20 aniversari del Parc Bit

Amb motiu del 20è aniversari del ParcBit, i coincidint amb les festes de Nadal, la Fundació Bit ha convidat a tota la comunitat a una xocolatada amb ensaïmada. Prop de 1000 persones han participat aquest matí a la celebració oberta a empresaris, treballadors i usuaris del parc. D’aquesta manera, la Fundació Bit ha posat punt final a les diferents activitats que s’han portat a terme enguany en el marc del 20è aniversari i que han inclòs actes institucionals, congressos, jornades de portes obertes i diferents activitats lúdiques.

Durant l’acte també s’ha convidat a la comunitat a participar en diferents iniciatives solidàries d’empreses del ParcBit com Habitissimo o CEI Europe. Per una banda, en la recollida de joguines per la campanya “Els seus drets en joc” de Creu Roja Joventut; i per altra en la recollida de productes de neteja personal i de la llar per l’associació Es Refugi.

Les activitats que la Fundació Bit ha organitzat pel 20è aniversari del ParcBit durant aquest any s’han estructurat al voltant de quatre objectius estratègics per al ParcBit: la consolidació de xarxes a través de les quals el ParcBit fomenta la col·laboració amb altres parcs, comunitats i regions; la col·laboració en activitats sobre temes tecnològics; el desenvolupament de noves estratègies i plans d’actuació del sector; i el reconeixement de la comunitat del ParcBit.

Així, durant aquest 2022, es va portar a terme la XX Conferència Internacional d’APTE (Associació de Parcs Tecnològics d’Espanya), un esdeveniment de caràcter internacional al qual van participar els representants dels principals parcs tecnològics d’Espanya; i la Conferència Anual de la Xarxa EEN (Enterprise Europe Network), una xarxa promoguda i cofinançada per la Comissió Europea, present en més de 50 països i en la qual participen prop de 600 organitzacions.

Els temes tecnològics, també han estat una part important de les activitats portades a terme en el marc del 20 aniversari, destacant activitats com: la Jornada de Privacitat Mallorca organitzada el passat mes de maig per GsBit, l’Associació Balear d’Empreses de Programari, Internet i Noves Tecnologies, o la Jornada Destinacions Turístiques Intel·ligents i Espais de Dades, organitzada per la plataforma Planetic (Plataforma tecnològica espanyola per a l’adopció i difusió de les tecnologies electròniques, de la informació i la comunicació), el mes de juny, entre d’altres.

Així mateix, i per tal de promoure i desenvolupar noves estratègies per al sector de la innovació, l’agenda per a aquest 20è aniversari va incloure la col·laboració en l’edició del llibre; «Industrialització històrica i nova indústria a les Balears» del doctor en Economia Carles Manera. La Fundació Bit, va col·laborar en l’edició d’aquesta obra acadèmica a través de la qual es presenten un conjunt de treballs sobre les línies d’actuació des de l’òptica de la política industrial i la política econòmica (sectors industrials històrics i sectors emergents, reptes, viabilitat del turisme i diversificació de l’economia).

Per tal de reforçar la comunitat del ParcBit, el mes d’octubre es va realitzar una festa i jornada de portes obertes, a la qual les empreses participants van obrir les portes a les més de 350 persones inscrites de set centres educatius de Mallorca, i públic en general. Durant aquesta jornada, a la que varen assistir més de 600 treballadors, també es realitzaren actuacions, exposicions, i activitats lúdiques i de team building.

Finalment, aquest vintè aniversari acaba amb aquesta Xocolatada de Nadal, un esdeveniment que per la pandèmia feia dos anys que no es celebrava i que s’ha recuperat enguany amb una gran participació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt