Ara llegint
Alcúdia reb 42 finques de la zona humida de s’Estany des Ponts per a la seva preservació

Alcúdia reb 42 finques de la zona humida de s’Estany des Ponts per a la seva preservació

Alcudia reb 42 finques de la zona humida de s'Estany des Ponts per a la seva preservació

L’Ajuntament d’Alcúdia ha rebut un total de 42 finques/parcel·les (470.944 m2) situades a la zona de s’Estany des Ponts, conegut també com “lago Esperanza”. Les finques han estat cedides de manera gratuïta per la gestora de sòl del Banco de Santander, Landco.

La cessió s’ha formalitzat avui davant notari i permetrà incorporar aquestes parcel·les al projecte RestaurAlcúdia amb l’objectiu de recuperar els valors ambientals de les zones humides i corredor ecològic de Maristany i Estany des Ponts. La signatura de la cessió s’ha duit a terme, per part de l”Ajuntament d’Alcúdia el batle Domingo Bonnín I en representació de Lanco (Grup Santander), Milagros Cristóbal Morgado.

Des de l’Ajuntament d’Alcúdia el batle Domingo Bonnín ha fet una valoració molt positiva de la realització d’aquesta operació. Ha destacat que aquesta cessió  que donarà un gran impuls a les polítiques mediambientals i cap a la sostenibilitat que es desenvolupa des de l’Ajuntament d’Alcúdia.

El projecte RestaurAlcúdia té com a objectiu principal la conservació i restauració de l’entorn natural d’Alcúdia, afavorint el desenvolupament sostenible del municipi i la promoció de la biodiversitat. Aquesta cessió de terrenys permetrà l’execució de noves accions i iniciatives vinculades al projecte, beneficiant així a tots els ciutadans d’Alcúdia i a la preservació del seu patrimoni natural. La cessió de terrenys també facilitarà la creació d’espais verds i zones de lleure per als residents i visitants del municipi, promovent la connexió amb la natura i fomentant l’educació ambiental. 

Entre les accions previstes dins del projecte RestaurAlcúdia es troben la reforestació de zones degradades, la creació d’itineraris ecoturístics i la implementació de mesures per a la conservació de la fauna i flora autòctones. A més, es duran a terme programes d’educació i sensibilització mediambiental per a la població, amb l’objectiu de fomentar la cultura de respecte i cura del medi ambient.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt