Ara llegint
Alliberades 40 falzies després d’haver-se recuperat al COFIB

Alliberades 40 falzies després d’haver-se recuperat al COFIB

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha participat, aquest dijous, en l’alliberament d’una quarantena de falzies que s’han recuperat al centre del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB). Des que va començar la campanya d’estiu, han estat atesos un total de 1.017 exemplars, dels quals 691eren polls.

Cal tenir en compte que, entre els mesos de juny i juliol, és habitual que els polls caiguin del niu en intentar fugir de la calor, ja que encara no saben volar. Una vegada arriben al centre, el personal tècnic del COFIB cria els exemplars fins que assoleixen la mida i el pes adequats per poder volar i tornar a la natura. En total, durant aquests mesos ja se n’han alliberat 273.

Mir ha agraït la tasca del personal tècnic, així com la col·laboració ciutadana, de la policia local i de les clíniques veterinàries en el procés de recollida d’exemplars. El conseller ha afirmat que «gràcies a la resposta de la gent ha estat possible atendre a tants exemplars, una mostra més de què la implicació ciutadana i educació ambiental són les bases per a la conservació de la nostra biodiversitat».

L’any passat, a les instal·lacions del COFIB es van atendre 702 exemplars de falzia, dels quals 569 eren polls.

Les falzies (Apus apus) són aus migratòries que arriben a finals de març a les Illes Balears per reproduir-se. És una espècie que realitza tota l’activitat biològica volant i només s’atura per criar, a partir del segon any de vida. A l’agost comencen a emprendre el seu viatge al continent africà. Està catalogada en règim de protecció especial en el catàleg balear d’espècies amenaçades.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt