Ara llegint
Bunyola imposarà sancions de fins a 300.000 euros a qui aboqui deixalles i runa a Ses Veles

Bunyola imposarà sancions de fins a 300.000 euros a qui aboqui deixalles i runa a Ses Veles

Bunyola imposarà sancions de fins a 300.000 euros per qui aboqui deixalles i runa a Ses Veles

L’Ajuntament de Bunyola ha informat avui que ha interposat quatre denúncies en els últims dies per abocaments il·legals al Polígon de Ses Veles, on s’hi han instal·lat cartells informatius que advertixen de multes de fins a 300.000 euros. Així mateix, s’ha incrementat la vigilància policial les 24 hores del dia per evitar que es repeteixin aquestes conductes incíviques.

El batle de Bunyola, Juan Antonio Riera, ha explicat que “s’està fent una gran tasca conjunta entre diverses àrees de l’Ajuntament i els col·lectius implicats com la Junta de Propietaris” per millorar la situació del polígon, que es trobava en un estat deplorable. “S’estan considerant altres mesures de control d’accés, encara que no hi ha res concret en aquest moment perquè, entre totes les parts implicades, estam valorant les diferents opcions”, ha afegit la regidora de Manteniment i Neteja, Victoria Muñoz.

Des de les àrees de Neteja, Manteniment i Medi Ambient, s’han iniciat actuacions de poda, desbrossament i retirada de brossa i residus petits, amb la col·laboració de MAC Insular, que s’encarrega de retirar els escombriaires i voluminosos dels carrers.

El regidor de Medi Ambient, Biel Ripoll, ha destacat que “per l’Ajuntament és una prioritat acabar d’una vegada per totes amb la deplorable situació amb la que es trobava el Polígon” i que “aquestes actuacions són un pas important cap a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient”. Ripoll ha anunciat que “també s’està valorant la possibilitat de remetre les denúncies al SEPRONA perquè els abocaments il·legals alteren la conservació de la natura”.

L’Ajuntament de Bunyola, la Junta Directiva de la Entitat de Conservació del Polígon Ses Veles i altres administracions “estam treballant conjuntament per millorar la situació del polígon”, segons han manifestat. A més, l’Ajuntament recomana als propietaris que facin reformes o obres noves que exigeixin als professionals contractats el justificant de MAC Insular per la correcta gestió dels residus.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt