Ara llegint
Cabrera renova la seva distinció com a Zona Especialment Protegida d’Importància per a la Mediterrània

Cabrera renova la seva distinció com a Zona Especialment Protegida d’Importància per a la Mediterrània

El Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera continuarà formant part de la llista de Zones Especialment Protegides d’Importància per a la Mediterrània (ZEPIM) una vegada ha superat l’avaluació periòdica que acredita que manté els requisits per a formar-ne part.

Les ZEPIM són àrees de la mediterrània que són importants per a la conservació de la biodiversitat i amb un interès científic, estètic, cultural o educatiu especial. El protocol que les regula s’aprovà el 1995 i és un dels acords que es deriven del Conveni per a la protecció del medi marí i la regió costera de la mediterrània (Conveni de Barcelona) de 1976, emmarcat a la vegada en el Pla d’Acció per a la Mediterrània, del Programa de Nacions Unides per al medi ambient. L’avaluació destaca la rellevància ambiental i cultural de l’arxipèlag.

Un total de 22 països de la ribera mediterrània han subscrit, a dia d’avui, el Conveni de Barcelona i el Parc Nacional de Cabrera és una de les nou ZEPIM que hi ha actualment a l’Estat espanyol.

El compliment amb el Protocol es revisa cada sis anys i va a càrrec del Centre d’Activitat Regional per a Àrees Especialment Protegides (SPA/RAC) . Durant l’avaluació, s’ha constatat que el Parc Nacional segueix complint amb els criteris del Protocol ZEPIM.

L’examen ha tengut en compte la presència d’espècies endèmiques a l’arxipèlag; la gran representativitat d’un hàbitat protegit com són les praderies de posidònia i la diversitat d’espècies identificades al medi marí (més de 300 espècies identificades). S’ha tengut en compte, també, la rellevància cultural de l’arxipèlag on s’hi troben restes d’antigues cultures mediterrànies, com ara la grega, romana o la bizantina.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt