Ara llegint
Consell i SOIB posen en marxa cursos de formació per a la conservació i millora del medi natural

Consell i SOIB posen en marxa cursos de formació per a la conservació i millora del medi natural

Consell i SOIB posen en marxa cursos de formació per a la conservació i millora del medi natural

El Consell de Mallorca, a través del SOIB, ha posat en marxa dos nous projectes de formació dual que beneficiaran a vint persones desocupades de diferents franges d’edat. Es tracta del projecte SOIB Jove Formació i Ocupació S’Ermita V, adreçat a persones joves inscrites a la Garantia Juvenil, i del projecte SOIB 30 Formació i Ocupació S’Hortet V, adreçat a persones de trenta anys o més.

Els projectes combinen la formació teòrica i la pràctica amb un contracte de feina, amb l’objectiu de millorar les aptituds i competències professionals de les persones participants, alhora que es duen a terme projectes d’interès general o social. La formació que s’imparteix està relacionada amb el sector agroforestal i de construcció de pedra en sec, dues activitats tradicionals de Mallorca que requereixen de personal especialitzat.

En el projecte S’Ermita V, que té una durada de dotze mesos, s’imparteix la formació de l’especialitat formativa IEXD01EXP Construcció de pedra en sec, i els certificats de professionalitat de nivell 1 i 2 AGAR0309 Activitats auxiliars en conservació i millora de monts i AGAR0108 Aprofitaments forestals. En el projecte S’Hortet V, que té una durada d’onze mesos, s’imparteix la formació que condueix als certificats de professionalitat de nivell 1 AGAR0309 Activitats auxiliars en conservació i millora de monts i AGAX0208 Activitats auxiliars en agricultura.

Amb aquesta formació i la pràctica professional a través del treball efectiu, l’alumnat estarà capacitat per dur a terme tasques com el maneig de la desbrossadora i la motoserra, la repoblació forestal, els tancaments perimetrals, els tractaments silvícoles, la construcció de marges, el trossejat i l’adob de pedra, etc., per treballar a empreses del sector agroforestal i de construcció de pedra en sec. A la vegada, duran a terme una obra d’interès general i contribuiran en el manteniment i en la conservació dels espais agrícoles, forestals i elements etnològics de diferents zones de la finca pública de So n’Amer, Escorca.

Els projectes estan finançats pel SOIB, amb la participació del SEPE i la Conferència Sectorial, i poden estar cofinançats pel Fons Social Europeu. El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha destacat la importància d’aquests projectes per a fomentar la inserció laboral de persones desocupades i per a preservar el patrimoni natural i cultural de l’illa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt