Ara llegint
Cooperatives Agro-alimentàries fa una crida a consumir producte local aquest Nadal

Cooperatives Agro-alimentàries fa una crida a consumir producte local aquest Nadal

Cooperatives Agro-alimentàries fa una crida a consumir producte local aquest Nadal

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha celebrat avui la jornada de difusió del producte local cooperatiu, així com la degustació de producte de les cooperatives de Mallorca amb motiu de l’arribada de les festes de Nadal.

L’objectiu d’aquesta trobada ha consistit a continuar fomentant el producte de les entitats sòcies de Cooperatives. Tal com diu Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears, “s’ha escrit una pàgina a la història de Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears en posar-se sobre la taula el valor que tenen els productes de les cooperatives de Mallorca. Gràcies a l’alumnat de l’EHIB que ha elaborat uns plats fantàstics amb productes de les nostres entitats, productes de garantia de qualitat, gust i proximitat. Convidem a la ciutadania que vingui a les botigues de les cooperatives on podrà trobar el producte local, producte de proximitat, aliments que vénen directament des del pagès a la seva taula”.

Bonafé ha conclòs que “enguany més que mai celebrem un Nadal amb producte cooperatiu. Brindem per això!”

En aquest sentit, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha fet avui una crida al consum de productes locals com a mesura de contenció de la inflació. Alzamora ha animat la compra de béns, productes i serveis de quilòmetre zero i de circuit curt. Segons Alzamora, “amb aquests ajuts contribuïm a consolidar i enfortir el teixit productiu local de Mallorca”.

La jornada ha començat amb un showcooking amb els plats guanyadors al concurs organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries amb els plats elaborats amb productes de les cooperatives de Mallorca amb els alumnes de l’EHIB. Ahlam Bahri va guanyar el concurs utilitzant xot mallorquí amb el seu plat “Anyell Mallorquí amb cuscús”. I Joan Crespi, que amb només 18 anys, va guanyar el I concurs de cuina elaborant un plat amb ametlla procedent de les cooperatives de Mallorca amb les postres “crec-crec d’ametlla”.

A continuació, el xef Claudio Lemos ha impartit la conferència “Cooperar per competir” perquè la cooperació és important i més encara al món de l’Hostaleria i la Restauració. La màxima de Lemos és la frase de Ducash: “La cuina no la pots separar de la persona que la fa ni del lloc on la consumeixes”.

Posteriorment s’ha fet entrega dels premis, consistents en unes cistelles de producte de les cooperatives sòcies de Mallorca, tant als alumnes premiats com a les guanyadores dels sorteigs realitzats a les xarxes socials.

Per acabar, tots els assistents han pogut gaudir d’una degustació de productes de les cooperatives de Mallorca elaborat al’EHIB.

L’esdeveniment ha tingut lloc a l’Escola d’Hoteleria (EHIB). Entre els convidats hi han pres part representants de les cooperatives de les quatre illes balears. També han presenciat la jornada autoritats, com Tomeu Amengual, com a representant de CAJAMAR; la directora de l’EHIB, Maria Tugores; Adrià Muntaner, vicerector de Campus i Universitat Saludable; el Conseller executiu de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra; el conseller de Promoció Econòmica, Jaume Alzamora; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la consellera d’Agricultura, Mae de la Concha, que ha vingut en representació de la presidenta del Govern Balear. A aquesta jornada també hi han assistit convidats com la directora d’HORECA; José Luis Mateo, professor i antic director de l’EHIB; José Cortés, president d’ASCAIB i altres periodistes gastronòmics, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt