Ara llegint
Dibuixos escolars per conscienciar del perill del foc al bosc

Dibuixos escolars per conscienciar del perill del foc al bosc

Dibuixos escolars per conscienciar del perill del foc al bosc

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) i Xarxa Forestal, ha organitzat la 18a edició a Mallorca i la 13a a l’illa d’Eivissa del concurs escolar de dibuix «Ni 1 Foc al bosc!». El conseller Joan Simonet, que ha presentat els dibuixos i postals acompanyat per la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres, i pel cap del Servei de Gestió Forestal, Joan Santana, ha destacat que «l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és conscienciar del perill d’incendi forestal i continuar fomentant la cultura del risc entre la població, especialment entre els més joves».

Tal com s’ha fet durant els darrers anys, Xarxa Forestal ha convidat a participar tots els centres educatius dels territoris amb més risc d’incendi forestal de les Illes Balears, com són els situats al Llevant de Mallorca (Artà, Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç) i tots els de l’illa d’Eivissa, amb la finalitat de difondre la necessitat d’actuar localment establint mesures de prevenció d’incendis sota el lema «Prevenir és actuar».

A més, es pretén recordar la normativa de prohibició de fer foc durant l’època de perill alt per incendi forestal, que enguany s’ha avançat al dia 15 d’abril i fins al 15 d’octubre a Mallorca i al primer d’abril fins al 15 d’octubre a les Pitiüses.

En l’edició d’enguany del concurs de dibuix hi han participat 23 centres dels cinc municipis d’Eivissa i els deu dels municipis que conformen el Llevant nord de Mallorca. Més de 1.500 alumnes de 5è i 6è de primària i 1r d’ESO han aportat els seus dibuixos i creacions artístiques. La Conselleria i els ajuntaments implicats han entregat uns obsequis entre els guanyadors i els finalistes. «El principal premi és veure els seus dibuixos impresos, observar la feina que han duit a terme i l’esforç que hi han dedicat», ha afirmat Torres.

El dibuix guanyador del concurs de dibuix «Ni 1 foc al bosc!» és el que surt en el pòster de la campanya anual. Amb els finalistes municipals es fa una postal i es difon entre la ciutadania el quadre que simplifica les normes que regulen les cremes i l’ús del foc durant l’any, tant a terrenys forestals com a terrenys agrícoles. En total, s’han editat 1.500 pòsters i 5.000 postals per repartir arreu del territori de les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt