Ara llegint
Prohibit fer foc fins dia 1 d’agost. És massa perillós

Prohibit fer foc fins dia 1 d’agost. És massa perillós

Des d’aquest dissabte, i fins dia 1 d’agost, la Conselleria de Medi Ambient i Territori suspèn temporalment les autoritzacions de cremes i ús del foc atorgades per cremar entre els 50 i 500 metres de terreny forestal a les Illes Balears. A causa de les altes temperatures i la manca de pluges, la situació de risc acumulat d’incendi és extrem.

Durant els dies anteriors també s’han realitzat suspensions temporals de caràcter diari, ben igual que durant l’anterior onada de calor.

Des del Servei de gestió forestal han emprès aquesta mesura com a prevenció i minimització de riscos. Sigui com sigui, la suspensió es pot prorrogar si les circumstàncies per les quals s’ha dictat es mantenen o empitjoren.

Les principals mesures que proclama el Govern.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha fet una crida a la responsabilitat i col·laboració ciutadana davant l’increment de perill d’incendi, «una situació propiciada per l’emergència climàtica que vivim que ens ha de posar més alerta que mai a l’hora de prendre precaucions per minimitzar el risc». En aquest sentit, Mir ha recordat que «el risc zero no existeix i menys en una situació meteorològica extrema com la d’aquest estiu a les Illes».

Per col·laborar en la prevenció d’incendis forestals, cal recordar que és important tenir faixes d’autoprotecció a les cases en terreny forestal, no utilitzar maquinària que produeixi espurnes, no llençar llosques ni altres residus al bosc ni utilitzar pirotècnia. Si es detecta fum o foc, cal telefonar de seguida l’112 perquè pugui iniciar immediatament el protocol i que els efectius es puguin desplaçar a l’indret.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt