Ara llegint
Unió de Pagesos s’uneix a PIMEM i demana a l’administració més consum de producte local

Unió de Pagesos s’uneix a PIMEM i demana a l’administració més consum de producte local

Unió de Pagesos d'uneix a PIMEM i demana a l'administració més consum de producte local

En un acte de col·laboració sense precedents, PIMEM i Unió de Pagesos han anunciat avui una estratègia conjunta per fomentar el consum de producte local agrari. Aquesta aliança es produeix el mateix dia que el sindicat agrari s’ha adherit a la patronal mallorquina, un moviment que marca una nova etapa de cooperació amb la intenció d’enfortir el sector primari de les Illes Balears.

La primera petició d’aquesta aliança va dirigida a l’administració pública, a qui demanen una implicació màxima en la compra de productes dels productors locals. Sebastià Ordines, secretari general d’Unió de Pagesos, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa: “És difícil demanar-li al sector turístic que doni suport als productors de Mallorca si la pròpia administració no actua amb l’exemple. És hora d’actuar en tots els fronts”.

Ordines ha recordat que la majoria d’ajuntaments de l’illa ja han votat a favor de la compra de producte local, tot i que el Consell de Mallorca encara no ho ha fet. Per això, ha anunciat que sol·licitaran una reunió amb el president del Consell, Llorenç Galmés, per reactivar el diàleg en el marc de la llei de contractació pública.

Per la seva banda, Jordi Mora, president de PIMEM, ha subratllat la urgència d’aquesta implicació per part de les institucions públiques: “Els efectes positius d’un canvi de mentalitat per part dels diferents organismes de Balears són immensos, tant per al manteniment d’empreses, paisatge, llocs de treball, tradició i coneixements”.

El canvi climàtic

Durant la compareixença, també s’ha abordat la necessitat de reactivar la Mesa del Canvi Climàtic davant els impactes negatius dels canvis climàtics. Joan Gaià, gerent d’Unió de Pagesos, ha expressat la seva preocupació: “Allò urgent està tapant allò important, ja que hi ha altres sectors com el vitícola o l’olivar que ja mostren signes d’esgotament per falta d’aigua”. Unió de Pagesos insisteix en la urgència de crear una mesa permanent i transversal per analitzar els canvis i trobar solucions a curt, mitjà i llarg termini.

La satisfacció per aquesta nova etapa de col·laboració ha estat evident entre les dues entitats. Jordi Mora ha manifestat que “s’està complint un objectiu que ens havíem marcat des de fa molt de temps; ser part del múscul del sector primari per fer front conjuntament a tots els reptes que són molts i difícils”.

Amb aquesta adhesió, PIMEM i Unió de Pagesos aspiren a crear un front comú per garantir la sostenibilitat del sector primari a les Illes Balears, protegint les empreses locals, els llocs de treball, el paisatge i les tradicions de l’arxipèlag, en un moment d’incertesa per la situació de canvi climàtic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt