Ara llegint
El Consell aprova el projecte de la primera de les cinc plantes de compostatge

El Consell aprova el projecte de la primera de les cinc plantes de compostatge

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat per 27 vots a favor, cap en contra i cinc abstencions el projecte bàsic, els projectes complementaris i l’estudi de costos de la planta de compostatge de matèria orgànica del terme municipal de Llucmajor, la primera del projecte estratègic de la direcció insular de Residus més conegut com «Tanca el cercle».

La planta de compostatge per a fracció FORM recollida selectivament va rebre els primers Fons Europeus de Recuperació i Resiliència Next Generation, en concret, 4,9 milions d’euros de la partida per Turisme Sostenible que seran integraments destinats a la planta d’orgànica de Llucmajor del projecte «Tanca el cercle».

Entre els avantatges que suposa el projecte de la nova planta de compostatge de Llucmajor, la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha indicat que «millorarà de forma significativa la sostenibilitat de Llucmajor i dels municipis del voltant i suposarà un gran estalvi econòmic en els serveis de recollides municipals, a més d’ajudar mediambientalment per a la reducció d’emissions en el transport dels bioresidus».

«L’aprovació d’avui ens permetrà continuar tancant el cercle de la matèria orgànica que és el nostre principal objectiu si volem avançar cap a una economia molt més circular, molt més sostenible. Mallorca és referent en el model de gestió i tractament dels residus. L’increment any rere any en la recollida selectiva de la fracció orgànica fa que les plantes de tractament de matèria orgànica del projecte “Tanca el cercle” sigui cada cop més indispensable».

El projecte «Tanca el cercle» suposarà la construcció de cinc plantes de compostatge (Llucmajor, Santa Margalida, Marratxí, Calvià i Felanitx) per tractar tota la matèria produïda a l’illa. I s’hi podrà generar compost ecològic que es comercialitzarà a preu públic. Amb les plantes s’afrontarà la contradicció que suposa disposar de grans quantitats de matèria orgànica que no s’usa per generar compost.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt