Ara llegint
El Consell de Mallorca obri una línia d’ajudes per als artesans dotada amb 150.000 euros

El Consell de Mallorca obri una línia d’ajudes per als artesans dotada amb 150.000 euros

El nou Repertori d'Oficis Artesans incorpora 41 noves disciplines com lutier, fotògraf analògic o cerveser

El Consell de Mallorca ha presentat avui una nova línia d’ajudes dotada amb 150.000 euros que té la intenció d’impulsar la millora de la competitivitat dels artesans de Mallorca.

La finalitat de la convocatòria, segons ha explicat el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament local, Jaume Alzamora, és “millorar la competitivitat i la modernització del sector artesanal, incentivar la formació i la innovació en matèria d’artesania, promoure la comercialització dels productes artesans, difondre el patrimoni cultural de l’artesania i garantir el coneixement i manteniment dels oficis artesans acreditats en l’illa de Mallorca”, tal i com recull la convocatòria.

Alzamora ha detallat que la convocatòria preveu les quatre línies d’actuació que contemplen l’organització d’activitats de foment de l’artesania de Mallorca, la participació o assistència en esdeveniments artesans fora de l’illa de Mallorca, formació professional i difusió del oficis artesans.

Segons el conseller,  la concessió d’ajudes serà per a projectes i actuacions fetes entre l’1 d’agost 2022 i el 31 de juliol 2023 i ha insistit en el fet què l’accés a les ajudes està condicionat a estar en possessió del document de qualificació artesanal (DQA), la Carta d’Artesà o la Carta de Mestre Artesà. Les associacions han d’estar inscrites en el registre corresponent i han de tenir un mínim d’un 50% d’associats en possessió d’una acreditació artesana.

El termini per presentar les sol·licituds és de quinze dies hàbils, a partir d’avui i s’han de dirigir a la Direcció Insular de Comerç i Artesania del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt