Ara llegint
El Consell millorarà el ferm del camí d’Almadrà, a Alaró

El Consell millorarà el ferm del camí d’Almadrà, a Alaró

El Consell millorarà el ferm del camí d'Almadrà, a Alaró

El Departament de Medi Ambient, Medi rural i Esports del Consell de Mallorca destinarà un milió d’euros, provinents dels romanents de 2023, a reparar el camí d’Almadrà al municipi d’Alaró, per millorar-ne el ferm actual. Així mateix, s’ha habilitat una altra partida de 100.000 euros dels romanents per arreglar les dues embarcacions d’ús intern del personal del Parc Natural de sa Dragonera.

La reparació del camí d’Almandrà abasta una longitud aproximada de 2.550 metres que discorren des de l’embotelladora fins a l’aparcament del refugi Tossals Verds (annex a la finca Son Ordines), que forma part de la xarxa de refugis que gestiona el Consell de Mallorca.

El contingut d’aquest projecte, que es formalitzarà mitjançant un conveni amb l’Ajuntament d’Alaró, preveu des dels treballs previs, el desbrossament i la neteja de marges, a la preparació de la base i l’asfaltatge.

El vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha assenyalat que amb aquest projecte es dona resposta «a una reivindicació històrica del Consell de Mallorca i dels veïns afectats, que des de fa més de 25 anys venen reclamant la reparació del camí.»

Així mateix, Pedro Bestard ha destacat que «la reparació d’aquest camí beneficiarà també els usuaris del refugi de Tossals Verds, ja que els excursionistes que hi accedeixen en vehicle disposaran d’un camí en bones condicions fins al mateix pàrquing.»

Les embarcacions de sa Dragonera

D’altra banda, també s’ha habilitat una partida de 100.000 euros dels remanents per arreglar les dues embarcacions d’ús intern del Parc Natural de sa Dragonera, un forabord i una altra de semirígida.

Aquestes barques fan tasques de trasllat del personal que treballa al parc, personal científic que acudeix a l’espai natural per fer estudis de recerca i seguiment de flora i fauna i per transportar treballadors d’empreses externes que hi fan tasques de manteniment.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt