Ara llegint
El Consorci Serra de Tramuntana avançarà el pagament de les subvencions als beneficiaris que ho demanin

El Consorci Serra de Tramuntana avançarà el pagament de les subvencions als beneficiaris que ho demanin

El Consorci Serra de Tramuntana avançarà el pagament de les subvencions als beneficiaris que ho demanin

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ha anunciat novetats respecte de les subvencions que convoca amb periodicitat anual. El director insular de Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, ha confirmat que en la convocatòria per aquest 2024 s’establirà un sistema de bestretes a les sol·licituds de particulars que podran arribar a cobrir el 75% de la quantia sol·licitada, sempre que presentin un aval bancari per un 120% de la quantia a bestreure. 

Aquesta mesura s’havia donat en convocatòries anteriors però només per a ajuntaments i organismes públics.

Segons Solivellas, era una mesura molt esperada «i donarà un respir als particulars que no hauran d’avançar tot el pagament de les millores que subvencionam». En la convocatòria de 2024, que previsiblement sortirà a final d’aquest mes de febrer de 2024 ja estarà inclosa aquesta possibilitat.El director insular ha detallat aquestes novetats durant la reunió de la Mesa Permanent de la Serra de Tramuntana, l’òrgan de participació que aglutina les entitats més representatives de la Serra de Tramuntana. 

La convocatòria, que establirà un termini màxim de presentació de sol·licituds d’un mes a partir de la seva publicació, té una dotació d’1.960.000 euros de quantia total per a totes les línies de subvencions, que cobreixen les despeses per a la recuperació d’elements etnològics i arquitectònics amb valor patrimonial i per a la recuperació del paisatge agrícola i el seu entorn; per al manteniment del paisatge agrari a través de cooperatives, confraries i denominacions d’origen protegides; per a entitats que promoguin la custòdia del territori i per a la revisió i/o actualització de catàlegs municipals de camins públics.

Promoció del distintiu Serra de Tramuntana 

El director insular també ha anunciat noves mesures per promocionar els productes de la Serra que ja són distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, establint nous criteris per als patrocinis per a activitats que es realitzen a la Serra. «Exigirem que els patrocinats facin servir productes del Distintiu en diferents moments, com estacions d’avituallaments, premis o càterings». D’aquesta manera es pretén donar impuls a la implantació d’aquesta iniciativa del Consorci per posar en valor els productes de la serra de Tramuntana i donar a conèixer les seves característiques especials.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt