Ara llegint
El porta a porta arribarà el març al 50% dels habitatges de Manacor i Porto Cristo

El porta a porta arribarà el març al 50% dels habitatges de Manacor i Porto Cristo

El porta a porta arribarà el març al 50% dels habitatges de Manacor i Porto Cristo

L’Ajuntament de Manacor amplia el servei de recollida de residus porta a porta a més de 3.000 habitatges del municipi, que se sumen als més de 8.000 que ja el tenen. Aquesta mesura, que entrarà en vigor el proper 4 de març, pretén millorar la gestió dels residus i augmentar els percentatges de reciclatge.

El municipi de Manacor continua avançant cap a un model de recollida selectiva més sostenible i eficaç, segons han detallat avui en roda de premsa des de l’Ajuntament. A partir del proper 4 de març, 2.384 habitatges de la ciutat de Manacor i 655 habitatges de Porto Cristo passaran a disposar del servei de recollida de residus porta a porta, que consisteix en la recollida diferenciada de les fraccions de matèria orgànica, paper i cartró, envasos lleugers i rebuig, segons un calendari i unes normes establertes.

Amb aquesta ampliació, que afecta diferents zones dels dos principals nuclis urbans del municipi, el nombre total d’habitatges que comptaran amb el servei de recollida porta a porta arribarà als 8.064, el que representa el 50% del total. A més, l’Ajuntament de Manacor també ampliarà la recollida porta a porta de totes les fraccions als 840 establiments comercials del municipi, que fins ara només disposaven de la recollida de la matèria orgànica.

Així ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa el batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà; la delegada de Porto Cristo, Antònia Llodrà; i el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pascual. Tots ells han destacat la importància d’aquesta mesura per a millorar la gestió dels residus i augmentar els percentatges de reciclatge, que actualment se situen al 35% al municipi, per sobre de la mitjana de Mallorca.

Des de l’any 2019

Els responsables municipals han recordat que el sistema de recollida porta a porta es va començar a implementar al municipi l’octubre de 2019, amb una primera fase que va afectar la zona de Sa Torre de Porto Cristo i el nucli de Son Macià. Des d’aleshores, s’han anat fent successives ampliacions, tant a Porto Cristo com a Manacor, així com la instal·lació de contenidors de matèria orgànica a la resta de zones.

Els resultats obtinguts fins ara són positius, segons han afirmat els representants de l’Ajuntament, que han posat com a exemple que la recollida de la matèria orgànica ha augmentat un 300% des de l’inici del projecte.

Per a garantir el bon funcionament del servei i la implicació de la ciutadania, l’Ajuntament de Manacor ha previst un pla d’informació i sensibilització, que inclou l’enviament de comunicacions als domicilis afectats, la convocatòria de reunions informatives, la instal·lació de punts informatius a la via pública i la difusió dels canals oficials d’informació de l’Ajuntament. A més, es facilitarà als usuaris el material necessari per a la separació dels residus, com ara bosses compostables, cubells i adhesius identificatius.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt