Ara llegint
“El gatvaire, una història gens espinosa”, un còmic per conscienciar sobre la importància de protegir la biodiversitat marina

“El gatvaire, una història gens espinosa”, un còmic per conscienciar sobre la importància de protegir la biodiversitat marina

"El gatvaire, una història gens espinosa", un còmic per conscienciar sobre la importància de protegir la biodiversitat marina

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, juntament amb diferents entitats de conservació marina, ha llançat el còmic El gatvaire, una història gens espinosa, una publicació que narra la vida i els reptes d’aquest tauró de la Mediterrània, una espècie molt escassa que està inclosa com en perill d’extinció en el Llibre vermell dels peixos de les Illes Balears. Aquesta proposta creativa, que forma part del projecte ‘Petits Taurons – Acció Stellaris’, té com a principal finalitat captar l’atenció dels més joves, mitjançant una fusió d’entreteniment i aprenentatge, per conscienciar sobre la importància de preservar la biodiversitat marina.

En total s’han imprès 15.000 exemplars d’aquesta publicació, que s’endinsa en la vida del gatvaire (Scyliorhinus Stellaris), un tauró característic de les aigües de la Mediterrània i l’Atlàntic europeu. En el còmic es destaquen aspectes com la seva reproducció a través de les anomenades bosses de sirena i la seva dieta basada en mol·luscos i crustacis. A través d’una narrativa visual, s’exposen les amenaces a les quals s’enfronta aquesta espècie, incloent-hi la sobrepesca i la captura involuntària, factors que han contribuït a un alarmant descens en la seva població.

Aquest projecte és fruit de la col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural; la Fundació Palma Aquarium; la Fundació Mallorca Preservation; Save the Med; Shark Med; Iniciativa Petites Illes Mediterrànies (PIM); Marilles Foundation i el Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera. A més, té el suport de Baleària i les confraries de pescadors de Formentera i Cala Rajada.

Els còmics es repartiran entre els participants en activitats d’educació ambiental desenvolupades per les diferents institucions que formen part d’aquesta iniciativa. La publicació es promocionarà a través de xarxes socials i plataformes digitals, amb el propòsit d’inspirar la joventut a prendre mesures i activar el seu sentit de la responsabilitat ecològica.

A més, estarà disponible en català, castellà i anglès a través de la pàgina web del Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, així com en la pàgina de la Fundació Mallorca Preservation.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt