Ara llegint
El Govern estudia com optimitzar el consum energètic de quatre dessaladores

El Govern estudia com optimitzar el consum energètic de quatre dessaladores

El Govern estudia com optimitzar el consum energètic de quatre dessaladores

L’Agència Balear de l’Aigua ha tret a licitació el contracte de “Redacció del projecte d’instal·lació d’equips isobàrics de recuperació d’energia a les bombes d’alta pressió de les Instal·lacions Dessaladores d’Aigua Marina (IDAM) d’Alcúdia, Andratx, Ciutadella i Santa Eulària», amb un pressupost base de 484.000 euros, amb l’IVA inclòs.

L’actuació té l’objectiu de millorar el rendiment energètic de les quatre IDAM i forma part del Pla estratègic de transició energètica de l’Agència, que preveu reduir en un 24% el consum energètic a les instal·lacions d’abastiment i dessalació per al període 2022-26.

La construcció de les plantes dessaladores d’Alcúdia i Andratx a Mallorca, Ciutadella a Menorca, i Santa Eulària des Riu a Eivissa, es fa ver en el període entre els anys 2008 i 2010 per part del Govern de l’Estat. Aquestes dessaladores incorporaven la tecnologia del moment mes eficient per tal de recuperar energia a les bombes d’alta pressió en el procés d’osmosi inversa, consistents en turbines tipus Pelton. A la IDAM de Ciutadella es va instal·lar un sistema d’intercanviadors de pressió DWEER.

Al llarg dels darrers anys han evolucionat els sistemes de recuperació d’energia, i actualment existeixen sistemes isobàrics de recuperació molt més eficients que permeten recuperar molta més de l’energia generada per les bombes d’alta pressió per tornar-la a injectar al sistema. de manera que disminueix el consum elèctric i per tant la despesa generada.

Els estudis previs assenyalen que la reducció del consum de cada planta seria d’entre un 10 i un 20%. L’estalvi per a les arques públiques podria ser d’uns 700.000 euros anuals si es tenen en compte les tarifes de 2021.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt