Ara llegint
El Govern reclama incloure les àrees protegides de gestió autonòmica com a criteri en el repartiment dels fons europeus

El Govern reclama incloure les àrees protegides de gestió autonòmica com a criteri en el repartiment dels fons europeus

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha participat avui al ple de la Conferència Sectorial de Medi Ambient on s’ha abordat la segona distribució de la partida relativa al Component 4 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, «Conservació i restauració d’ecosistemes i la seva biodiversitat».

Mir ha insistit en la necessitat d’incloure, en els criteris de territorialització dels fons europeus, les hectàrees marines i no només les terrestres, com s’ha fet fins ara. Tot i que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic s’hi ha compromès en vista a l’any que ve, el conseller ha subratllat que «cal que es tenguin en compte, no només els quilòmetres lineals de costa, sinó també la superfície de les àrees marines protegides de gestió autonòmica i aquelles que compten amb continuïtat ecològica».

De fet, Mir s’ha abstengut en la votació d’aquest punt, tal com va fer en la Conferència Sectorial del passat 9 de juliol, mantenint que en les actuacions de conservació de biodiversitat terrestre i marina aquesta darrera no es té compte i això «perjudica a les Illes Balears». En aquest sentit ha detallat que l’arxipèlag compta amb poc més de 144.000 hectàrees terrestres protegides en front de les 187.615 marines.

Cal recordar que les Illes Balears reben, en total, 4,17 milions d’euros del Component 4 que es distribueixen en les següents línies d’actuació: Conservació de biodiversitat terrestre i marina, restauració d’ecosistemes i infraestructura verda i gestió forestal sostenible.

D’altra banda, a la Conferència Sectorial s’ha informat sobre la convocatòria de subvencions de la Fundación Biodiversidad per al foment d’actuacions dirigides a la restauració d’ecosistemes fluvials i a la reducció del risc d’inundació a entorns urbans. Mir ha destacat que aquesta partida, destinada als ens locals, «dona impuls i recursos als municipis per assolir els objectius d’una bona gestió del cicle de l’aigua i fomentar la coordinació i corresponsabilitat que es recull en el Pacte per l’Aigua».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt