Ara llegint
El Ministeri d’Agricultura reparteix 2.453 milions de la PAC a partir de dilluns. A les Balears n’hi corresponen 6

El Ministeri d’Agricultura reparteix 2.453 milions de la PAC a partir de dilluns. A les Balears n’hi corresponen 6

El FOGAIBA abona més d'11 milions d'euros del pagament del saldo de les ajudes de la PAC 2023

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació avançarà, a partir del dilluns 16 d’octubre i fins al 30 de novembre, prop de 2.500 milions d’euros a les comunitats autònomes que han sol·licitat fons per fer el pagament de les bestretes als beneficiaris de les ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) corresponents a les sol·licituds d’ajuda presentades el 2023. A les Illes Balears li corresponen 6 milions d’aquesta partida.

En condicions normals, aquest pagament suposa l’avançament del 50% dels pagaments directes de la PAC. En l’actual campanya, Espanya va sol·licitar a la Comissió Europea, -que finalment ho ha autoritzat- incrementar al 70% aquesta bestreta en una campanya marcada pel dèficit de precipitacions, entre altres circumstàncies, amb l’objectiu de dotar de més liquiditat agricultors i ramaders, segons han destacat des del Govern central.

Aquest 70%, si fos utilitzat íntegrament pel conjunt de les comunitats autònomes, suposaria uns 3.400 milions d’euros en concepte de bestretes.

L’avançament contribuirà, a més, que els agricultors i ramaders puguin afrontar en millors condicions el començament de la propera campanya agrícola, després de les dificultats de la passada, molt marcada per la sequera i les pertorbacions econòmiques derivades de la guerra a Ucraïna, han dit des de Madrid.

La resta dels pagaments directes de la campanya 2023 de la PAC ho han d’abonar obligatòriament totes les comunitats autònomes a partir del dia 1 de desembre.

Quan acabi el termini final de pagament, el 30 de juny del 2024, s’hauran abonat 4.875 milions d’euros en concepte d’ajudes directes al sector.

Les comunitats autònomes que participen en el sistema de prefinançament dels fons de la PAC, coordinat pel Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), han comunicat les previsions de pagaments de bestretes per una quantitat propera als 2.500 milions d’euros, dels que una mica més de 1.300 milions d’euros es pagaran entre el 16 i el 20 d’octubre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt