Ara llegint
El sector preveu recollir enguany un 24% més d’ametlla que l’any passat

El sector preveu recollir enguany un 24% més d’ametlla que l’any passat

La producció d’ametlla enguany serà un 23’64 per cent superior a la campanya de l’any passat, amb una previsió de 680 tones d’ametlla gra a les Illes Balears. Això, tot i que s’ha registral una lleu disminució de la superficie productiva de 10.302 has, un 3’5% respecte a l’any passat. Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, junt amb la resta d’agrupacions que formen part de la Mesa Nacional dels Fruits Secs, ha realitzat avui una estimació de producció d’ametlla per a la campanya 2022.

Segons Aldo Castellí, gerent de la cooperativa Camp Mallorquí, aquesta diferència s’explica perquè “l’any passat moltes explotacions patiren els efectes de les gelades just quan ja estava el fruit quallat. A més, els ametllers tenguéren una mala floració”. Per un altra banda, aquest repunt de la produci també pot ser “per un increment de les plantacions de regadiu que poc a poc van entrant en producció”, ha explicat Castellí.

Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears se estan portant a terme vàries accions per al foment del cultiu dels fruits secs a les Illes. Entre d’altres, es troba el foment de la creació de la IGP Ametlla de Mallorca, l’estudi de noves varietats en regadiu i l’assessorament tècnic que realitzen les cooperatives i SATs per a les noves plantacions.

Així mateix, Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears manifesta la seva preocupació per la continuitat de les ajudes associades al cultiu dels fruits secs. Per això, aquesta entitat està treballant amb la Conselleria d’Agricultura per aconseguir que aquestes ajudes es mantinguin amb la nova PAC, que es troba en fase de negociació amb el Ministeri d’Agricultura.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt