Ara llegint
El llibre “Orquídies. Muntanyes i fotògrafs” recull tota la informació sobre aquesta espècie a les Illes

El llibre “Orquídies. Muntanyes i fotògrafs” recull tota la informació sobre aquesta espècie a les Illes

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha presentant, aquest divendres, el llibre «Orquídies. Muntanyes i fotògrafs», finançat per la Conselleria i que forma part de la col·lecció de monografies de la Societat d’Història Natural de les Illes Balears. A l’acte també hi han participat els coordinadors del projecte, els fotògrafs Miquel Àngel Gual i Luis Alberto Dominguez.

Mir ha destacat la «qualitat excelsa» d’una obra «pionera a nivell estatal en recopilar tota la informació sobre aquesta espècie en un territori». La publicació recull 36 espècies d’orquídies fotografiades arreu de l’arxipèlag així com la majoria dels híbrids que s’han documentat, fins ara, a les Illes Balears.

El conseller ha afegit que «en temps d’emergència climàtica, esdevé més urgent que mai fomentar el coneixement de les nostres espècies naturals per conscienciar sobre els riscs que comportaria perdre aquest patrimoni». En aquest sentit, ha destacat que «tot i que ha augmentat l’interès en les espècies autòctones animals, queda feina per fer en relació a les espècies vegetals, tan vitals i vistoses com delicades i exposades a l’increment global de les temperatures».

Pel que fa a la situació de l’orquídia, Mir ha destacat que només sis de la quarantena d’espècies que es troben a l’arxipèlag estan catalogades com a vulnerables «i, per tant, n’està prohibida la recol·lecció o venda, ja sigui d’exemplars vius o morts». Amb tot, el conseller ha demanat a la ciutadania que no en recol·lecti per motius ornamentals perquè «la millor manera de conservar una espècie tan vistosa és mantenir-la en el seu entorn natural».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt