Ara llegint
«Fastidious X, the fearsome killer», un còmic europeu per conscienciar sobre els riscs de Xylella

«Fastidious X, the fearsome killer», un còmic europeu per conscienciar sobre els riscs de Xylella

«Fastidious X, the fearsome killer», un còmic europeu per conscienciar sobre els riscs de Xylella

El doctor Miguel Ángel Miranda, catedràtic del Departament de Biologia i investigador principal del grup de recerca en Zoologia Aplicada i de la Conservació de la Universitat de les Illes Balears, ha impulsat col·laborat amb l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) en l’edició d’un còmic divulgatiu sobre Xylella fastidiosa, un bacteri que afectes les plantes i que causa danys greus a l’agricultura i al medi ambient.

El còmic Fastidious X, the fearsome killer l’ha dibuixat la il·lustradora Miriam Rivera, especialitzada en comunicació científica mitjançant el llenguatge del còmic. El còmic editat per l’EFSA conta de quatre pàgines i estarà disponible en 9 llengües: anglès, alemany, francès, italià, espanyol, portuguès, eslovè, croat i grec.

L’EFSA ha impulsat l’edició d’aquest còmic divulgatiu amb l’objectiu de conscienciar sobre els riscs que Xylella fastidiosa suposa per a la sanitat vegetal a tota Europa. Els lectors descobriran com la ciència és clau en el desenvolupament d’estratègies per fer front a un bacteri per al qual actualment no existeix cap cura i que encara és present a les Illes Balears. També es destaca la importància de la cooperació en tots els nivells per prevenir l’expansió d’aquesta plaga, com ara evitar el transport de plantes des de zones afectades per Xylella fastidiosa.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Sanitat Vegetal, l’EFSA ha publicat la primera pàgina del còmic, «Who is Fastidious X, the fearsome killer?», que ja està disponible en línia al web de l’EFSA.

Miguel Ángel Miranda

El doctor Miguel Ángel Miranda és catedràtic del Departament de Biologia i investigador principal del grup de recerca en Zoologia Aplicada i de la Conservació de la Universitat de les Illes Balears. També és membre del Panel de Salut i Benestar Animal de l’EFSA i del Clúster de Còmic i Nous Media de Mallorca.

La seva activitat investigadora s’ha centrat els darrers anys en l’estudi de vectors de patologies animals i vegetals, com els insectes transmissors de Xylella fastidiosa. Va coordinar un estudi que va permetre identificar els insectes responsables de la transmissió d’aquest bacteri a les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt