Ara llegint
GOB i Endesa publiquen l’Anuari Ornitològic

GOB i Endesa publiquen l’Anuari Ornitològic

GOB i Endesa publiquen l'Anuari Ornitològic

Endesa ha renovat la col·laboració amb la publicació de l’Anuari Ornitològic de les Illes Balears 2022 (volum 37), que publica el GOB, un suport que representa el compromís d’Endesa amb el medi ambient i la preservació de la natura i les espècies autòctones. La Companyia, dins del Pla de Sostenibilitat d’Endesa a les Illes Balears, manté la seva constància en aquest compromís, ja que fa trenta-un anys que duu a terme aquesta col·laboració.

L’acte de presentació del nou volum, que s’ha fet a la seu d’Endesa a Sant Joan de Déu, ha comptat amb la presència del coordinador de l’àrea de conservació del GOB, Antoni Muñoz, el responsable de l’àrea d’ornitologia del GOB, Manuel Suárez, i el director general d’Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas.

L’Anuari Ornitològic de les Balears 2022 (volum 37), que després de trenta-set anys consolida any rere any la seva feina, té un important interès i prestigi científic. Per a Endesa és una gran satisfacció la renovació del suport per la gran qualitat i importància científica. Endesa, amb aquesta col·laboració, reforça el seu compromís amb obres i projectes de gran impacte social i de preservació del medi ambient, amb entitats compromeses amb les Illes Balears.

L’edició d’enguany incorpora, a part dels habituals registres ornitològics que ofereixen una visió del que fou l’activitat ornitològica del 2022, els articles: “Efecte de les serps introduïdes sobre l’Òliba comuna Tyto alba a Eivissa”, “Situació de la població reproductora d’abellerol Merops apiaster a les illes Pitiüses” i “Arribada excepcional de pingdais Alca torda a la mediterrània occidental i a les Illes Balears”.

Així com també, cal destacar les notes breus: “Primera cita confirmada de cria de flamenc Phoenicopterus roseus a Balears”, “Cens d’aus hivernants a Balears, gener 2023” i les novetats ornitològiques de 2022, que ocupen gran part de la publicació.  S’ha de recordar el prestigi, dins l’àmbit científic, de l’Anuari Ornitològic de les Balears, i el reconeixement que ha tengut en anys anteriors dins del projecte Latindex, en el 3r Taller d’Obtenció d’Indicadors bibliomètrics i d’Activitat Científica.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt