Ara llegint
Green Hysland, el projecte de la UIB reconegut com una de les tres iniciatives de producció d’hidrogen millors d’Europa

Green Hysland, el projecte de la UIB reconegut com una de les tres iniciatives de producció d’hidrogen millors d’Europa

Green Hysland, el projecte de la UIB reconegut com una de les tres iniciatives de producció d'hidrogen millors d'Europa

El projecte europeu Green Hysland, en el qual hi participa la Universitat de les Illes Balears, ha estat seleccionat com una de les tres iniciatives europees de producció d’hidrogen més destacades en la sisena edició dels Clean Hydrogen Partnership Awards.

El guardó d’enguany s’ha atorgat per l’esforç destacat del projecte a desenvolupar sistemes integrats de producció, subministrament, emmagatzematge i ús d’hidrogen en diversos sectors. Altres projectes guardonats han estat el Hydrogen Hub Noord-Holland i el WIVA P&G a Àustria. Els guanyadors es varen anunciar el divendres 24 de novembre de 2023 a Brussel·les.

Green Hysland és una iniciativa pionera que pretén desplegar un ecosistema complet per a la producció i el consum d’hidrogen verd a Mallorca. El projecte, amb data de finalització el 2025, preveu una planta de producció d’hidrogen renovable a Lloseta, connectada a dos parcs solars fotovoltaics (14MWp). A més, es preveu una estació de reducció de pressió per integrar l’hidrogen a la xarxa de gas de l’illa, tres sistemes de piles de combustible per abastir un centre esportiu municipal a Lloseta, un hotel i la terminal de ferris a Palma. També s’inclou una estació de recàrrega d’hidrogen (HRS) i sis autobusos amb piles de combustible.

La participació de la UIB en el projecte Green Hysland, a través del grup de recerca en Enginyeria Energètica (GREEN), el Departament d’Enginyeria Industrial i Construcció, i membres del Departament d’Economia Aplicada i del Departament de Geografia, se centra en diversos aspectes fonamentals del desplegament de l’economia de l’hidrogen verd a Mallorca.

En primer lloc, en l’anàlisi del cicle de vida de la planta d’hidrogen, amb especial èmfasi en els impactes ambientals i sobre l’entorn socioeconòmic de les Illes Balears que tindrà.

En segon lloc, en el desenvolupament d’estudis tècnics orientats al desplegament de l’hidrogen verd i les seves aplicacions finals en l’àmbit de les Illes Balears.

També participarà, al costat de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), en la confecció del full de ruta de l’hidrogen verd de les Illes Balears. Finalment, organitzarà activitats divulgatives, educatives i formatives específiques per a tecnòlegs en l’àmbit de l’hidrogen verd. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt