Ara llegint
Les dones reben a les Illes Balears només el 22’5% dels ajuts de la PAC

Les dones reben a les Illes Balears només el 22’5% dels ajuts de la PAC

El repartiment de les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC) a Espanya encara es caracteritza per una important bretxa de gènere, amb un 72,74% destinades a homes, si bé l’informe del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) ) de l’any 2020 mostra una lleugera tendència a la reducció en els darrers anys. Aconseguir una igualtat més gran forma part dels objectius estratègics del Pla Estratègic Nacional per a l’aplicació de la Política Agrària Comuna (PAC) en el període 2023-2027.

A les Illes Balears hi ha una plena coincidència amb les xifres nacionals. Durant l’any 2020 un total de 325 dones varen rebre ajudes de la PAC (el 28%), mentre que els homes varen ser 839 (el 72%). L’import dels ajuts va ser d’11’7 milions d’euros, i un 22’5% va anar a explotacions de dones, mentre que la resta va ser per a perceptors homes.

La perspectiva de gènere serà una qüestió fonamental en el nou pla estratègic, l’aprovació del qual per part de la Comissió Europea està previst que es produeixi en les properes setmanes, segons han explicat des del Ministeri d’Agricultura. El pla estableix una sèrie d’intervencions que atendran les necessitats de les dones i dels joves per aconseguir un creixement just, intel·ligent, sostenible i integrador de l’activitat agrària al medi rural.

Tot i que entre el 2012 i el 2020 s’ha reduït un 2 %, la diferència entre el nombre d’homes i dones perceptors d’ajudes directes de la PAC, l’informe mostra que reben un import total molt inferior al dels homes.

Així, l’any 2020 les dones en el conjunt del país només van assolir el 27,26% del total dels ajuts directes abonats a persones físiques si bé suposen un 37,36% del nombre total de beneficiaris. En el cas dels ajuts del segon pilar de la PAC, els destinats al desenvolupament rural, les dones van rebre el 26,65% dels imports, quan són el 31,08% del nombre total de les persones físiques beneficiàries.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt