Ara llegint
Les Illes Balears expliquen a Madrid les mesures preses per preservar les zones humides

Les Illes Balears expliquen a Madrid les mesures preses per preservar les zones humides

Les Illes Balears expliquen a Madrid les mesures preses per preservar les zones humides

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha participat avui en l’acte de commemoració del Dia mundial de les zones humides que s’ha celebrat a la seu del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a Madrid. Les Illes Balears ha estat una de les tres comunitats autònomes elegides pel Ministeri per explicar les mesures que estan adoptant per complir amb els objectius del Pla estratègic de zones humides 2030. Les altres dues han estat el País Valencià i Castella-La Manxa.

Mas ha explicat que les Illes Balears han finalitzat les tasques per incloure els aiguamolls de l’arxipèlag a l’Inventari Espanyol de Zones Humides, un document que recull informació sobre el número, extensió i estat de conservació d’aquests indrets i que la setmana passada es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El director general ha destacat que «les mesures adoptades per part de la Conselleria de Medi Ambient i Territori són imprescindibles per preservar la riquesa biològica de les zones humides de l’arxipèlag, uns indrets clau per al desenvolupament de moltes de les espècies i hàbitats més emblemàtiques de les Illes Balears».

Igualment, ha traslladat la importància de l’ampliació del Parc natural de s’Albufera de Mallorca i l’aprovació del Pla d’Ordenació de Recursos Naturals, ja que, per una banda, s’han establert corredors ecològics i una zona perifèrica de protecció que inclou la zona humida de Maristany, mentre que per l’altra s’ha evitat la construcció del camp de golf a Son Bosc.

En aquesta línia, el director general ha parlat també de la col·laboració amb WWF, l’Ajuntament d’Alcúdia i la propietat dels terrenys en la restauració de la zona humida de l’Estany des Pont, que està dins del corredor ecològic del Parc natural.

Per optimitzar l’entrada d’aigua a s’Albufera, també s’inclou el cabal de la nova depuradora tractat amb tractament terciari com a cabal ecològic.

El director general ha subratllat, també, com a compliment dels objectius del Pla l’aprovació del Pla Rector d’ús i Gestió (PRUG) del Parc natural de s’Albufera des Grau, que consolida la protecció d’aquesta zona humida de Menorca i de l’àrea de protecció hidrològica.

Per últim, ha posat en valor l’elaboració de la Primera estratègia balear de zones humides, un instrument que contribueix a preservar-les i a garantir el manteniment dels hàbitats i espècies que les sustenten.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt