Ara llegint
Les reserves hídriques de les Illes es situen al 53% el mes de juny

Les reserves hídriques de les Illes es situen al 53% el mes de juny

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 53% el mes de juny, tres punts percentuals menys que el mes anterior i un punt percentual per sota que el mateix mes de l’any passat. Per illes, totes baixen excepte Eivissa que es manté al 59%. Menorca perd cinc punts percentuals i queda al 50%; Mallorca passa del 56% al 53%; i Formentera passa del 39% al 37%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), es manté el mateix escenari del mes passat, amb 8 UD dins l’escenari de normalitat i dues, la del Pla i la d’Artà, en prealerta. Amb tot, es probable que les UD Migjorn i Formentera entrin en prealerta el mes vinent.

Les dades de l’AEMET indiquen que juny ha estat un mes sec amb un registre de 2,1 l/m2 quan la mitjana històrica és de 12,9 l/m2. A Formentera, ha estat un mes normal (1,6 l/m2 quan la mitjana històrica és de de 6,3 l/m2 ). Ha estat sec a Mallorca (2,5 l/m2 quan la mitjana històrica és de 13,4 l/m2) i a Eivissa (0,9 l/m2 quan la mitjana històrica és de 11,4 l/m2); a Menorca, ha estat molt sec amb un registre mensual de 0,4 l/m2 quan la mitjana històrica és de 12 l/m2.

El percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears es situa un 7% per sobre de la mitjana històrica. A les Pitiüses, el percentatge se situa un 35% per sobre de la mitjana històrica mentre que a Menorca (9%) i a Mallorca (4%) la diferència és inferior.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt