Ara llegint
Mar Blava recorrerà la sentència del Suprem que permet pròrrogues d’explotació petroliera

Mar Blava recorrerà la sentència del Suprem que permet pròrrogues d’explotació petroliera

L’entitat Aliança Mar Blava Lamenta profundament que el Tribunal Suprem hagi desestimat el seu recurs per anul·lar la segona pròrroga de la concessió d’explotació petroliera anomenada “Casablanca”, en haver estat concedida sense la preceptiva avaluació ambiental prèvia, i ha anunciat que recorrerà la sentència.

Això ha passat tot i que la concessió estigui ubicada en la seva gairebé totalitat dintre la Xarxa Natura 2000, asseguren. “Repsol ha obtingut, per tant, l’aval de l’Tribunal Suprem per seguir explotant petroli enmig d’una Zona d’Especial Protecció per a les Aus, tot i no comptar amb avaluació d’impacte ambiental”, sostenen des d’Aliança Mar Blava.

El Consell Insular de Menorca, que forma part d’Aliança Mar Blava, ha manifestat que la sentència “és un atac a la biodiversitat marina perquè avala que, a dia d’avui, se segueixin duent a terme activitats d’extracció d’energies fòssils al Mediterrani que no han passat mai per avaluació ambiental: ni la concessió inicial (1978), ni la primera pròrroga (2009), ni ara en la segona pròrroga que ha estat recorreguda”.

El Consell de Menorca afegeix que “aquesta sentència va en contra dels principis d’una illa com Menorca que és Reserva de Biosfera i que té la Reserva de Biosfera Marina més àmplia del Mediterrani i , d’altra banda, xoca frontalment amb l’Estratègia Menorca 2030 que aposta per la descarbonització del sistema energètic de l’illa durant els propers anys”.

L’Aliança Mar Blava té la missió d’incrementar la protecció de la mar Mediterrània i avançar cap a una major sostenibilitat del sistema energètic. És una plataforma intersectorial, creada l’amy 2013, actualment constituïda per més de 120 membres tant de les administracions públiques (Govern balear, Consells insulars de Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca, diversos ajuntaments de les illes i l’Ajuntament de Barcelona) com del sector privat (entitats de sectors econòmics com el turisme, la pesca o el sector nàutic) i de la societat civil (organitzacions socials i ecologistes; sindicats i altres institucions públiques i privades).

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt