Ara llegint
Medi Ambient estudia mesures disciplinàries contra l’Agent que es va enfrontar a dos escaladors

Medi Ambient estudia mesures disciplinàries contra l’Agent que es va enfrontar a dos escaladors

Medi Ambient estudia mesures disciplinàries contra l'Agent que es va enfrontar a dos escaladors

La Conselleria de Medi Ambient estudiarà possibles mesures disciplinàries vers l’Agent de Medi Ambient que el passat 6 de novembre es va enfrontar, suposadament, a dos muntanyencs que pretenien fer escalada a Sa Bastida (Alaró).

Els afectats han denunciat, segons va desvetllar fa uns dies FORA VILA, un abús d’autoritat i desconsideració cap als dos excursionistes en amenaçar-los d’una denúncia que, segons han explicat, no pertocava.

El cap de servei dels Agents de Medi Ambient, Christian Ruiz Altaba, ha explicat que el seu departament tendrà “tolerància zero amb actituds com la denunciada per aquestes dues persones”. Per al funcionari de la Conselleria de Medi Ambient, un Agent de Medi Ambient s’ha de dedicar a aixecar acta d’allò que veu, però mai no s’ha d’enfrontar a les persones.

Per a Ruiz Altaba, tot apunta que “aquesta va ser una actuació desafortunada” i ha anunciat que “estam mirant què fer”, donant a entendre una investigació que pot conduir a possibles mesures disciplinàries, ja que “la denúncia presentada ara farà el seu camí”.

Segons Ruiz Altaba els Agents de Medi Ambient “han de tenir criteri, sentit de l’oportunitat i de la proporcionalitat”, i “s’han de dedicar a aixecar acta i després serà el departament corresponent el que decidirà què fer-ne”.

Des de la Conselleria de Medi Ambient han agraït que les persones afectades hagin presentat la corresponent denúncia, que serà estudiada en detall i es podrà avaluar si s’han de prendre mesures. “Actituds com la descrita no es poden permetre a cap dels nostres agents”, ha sentenciat Ruiz Altaba.

Així mateix, el cap de servei ha defensat la professionalitat de la majoria dels membres del cos d’Agents de Medi Ambient i ha assenyalat que és una proporció molt petita aquella de la que reben queixes com aquesta.

La denuncia presentada per les dues persones que varen patir aquesta situació detalla que “… anàvem pel camí de la Font de Ses Artigues cap a sa Bastida en el municipi de l’Alaró. (…) pujant pel camí ens vàrem creuar amb un vehicle oficial del Cos d’Agents de Medi Ambient de la Conselleria de Medi Ambient i Territori de la CAIB. Aleshores el vehicle es va aturar i l’Agent de Medi Ambient amb número d’identificació personal 1976 va baixar del vehicle i ens va demanar si anàvem a escalar a Sa Bastida. Nosaltres li vàrem contestar que anàvem d’excursió, i ell va insistir que anàvem amb unes motxilles molt grans per anar d’excursió. I ens va dir que si anàvem a escalar a les parets de Sa Bastida tornaria a pujar i ens denunciaria.”

Els esportistes han narrat com, una estona més tard, “… ens trobàrem amb uns caçadors d’Alaró i ens digueren el nom de l’Agent de Medi Ambient, i ens explicaren que ell i el seu germà, també membre del Cos d’Agents de Medi Ambient de la Conselleria de Medi Ambient i Territori de la CAIB, sempre tenien un tracte incorrecte amb la gent del poble i amb tots aquells que transitessin per les muntanyes del municipi. Aleshores vàrem decidir fer mitja volta i baixar cap al poble d’Alaró, no podent anar a practicar la nostra activitat esportiva d’escalada a les parets de Sa Bastida.”

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt