Ara llegint
Premi Biodibal per a Beatriz Ríos per una comunicació sobre la contaminació de plàstics a Cabrera

Premi Biodibal per a Beatriz Ríos per una comunicació sobre la contaminació de plàstics a Cabrera

Premi Biodibal per a Beatriz Ríos per una comunicació sobre la contaminació de plàstics a Cabrera

Beatriz Ríos Fuster, alumna del programa de doctorat en Ecologia Marina de la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonada amb el premi Biodibal a la millor comunicació científica d’un estudiant a les VIII Jornades de Medi Ambient, que han tingut lloc recentment a la UIB.

El treball premiat es titula «Are marine organisms inhabiting Cabrera MPA affected by microplastics and plasticizers?» i posa de manifest la problemàtica de la contaminació de plàstics a l’àrea marina protegida de Cabrera, la ingesta de microplàstics per distints organismes marins i la presència de plastificant en bivalves, peixos i holotúries.

El jurat del premi Biodibal, integrat per la doctora Laura Valle, el doctor Damià Vicens, el doctor Samuel Pinya, el senyor Miguel McMinn i el doctor Guillem X. Pons, també ha decidit atorgar tres accèssits per animar, estimular i donar suport als joves investigadors perquè continuïn la seva activitat investigadora.

El primer accèssit s’ha atorgat la contribució de la investigadora més jove que ha participat en les jornades, Neus Flores, alumna de segon de batxillerat de l’IES Son Pacs, pel treball «Evolució d’una platja mallorquina després de la construcció d’un gasoducte: el cas de cala Pudent (Palma). La utilització d’un SIG a un treball de recerca de batxillerat».

El segon accèssit s’ha atorgat a Joshua Borràs, alumne del programa de doctorat en Biologia de les Plantes, pel treball «Variación interespecífica en la polinización por engaño y las interacciones planta-polinizador en dos especies de Serapias (Orchidaceae)».

El tercer accèssit s’ha atorgat de manera col·lectiva als alumnes del grau de Biologia Mar Borràs, Laia Brunet Coll, Nebiyat Bertran Caballero, Joan Gil Perelló, Sergi Guasch Martínez, José Francisco Fernández Ruiz, Juan Sanz Gelabert i Lluís Salom Vicens, per l’esforç i constància de mostreig i de vegades sense massa recursos econòmics, de distints organismes marins de presència comuna i abundant però que poden donar molta informació en la dinàmica dels ecosistemes marins costaners.

Els guardons s’han lliurat el divendres 25 de novembre al campus de la UIB durant la cloenda de les VIII Jornades de Medi Ambient. Han lliurat els guardons el doctor Samuel Pinya, investigador responsable del projecte Biodibal; el doctor Guillem X. Pons, organitzador de les jornades; la doctora Laura del Valle, membre del jurat, i el delegat de Redeia a les Illes Balears, senyor Eduardo Maynau.

Biodibal és la plataforma digital de referència en l’àmbit de la biodiversitat balear, impulsada per la Universitat de les Illes Balears amb el suport de Redeia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt