Ara llegint
Professors Erasmus francesos visiten les cooperatives agrícoles de Mallorca

Professors Erasmus francesos visiten les cooperatives agrícoles de Mallorca

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears acull aquesta setmana un equip de quatre professors en pràctiques de l’Institut Superior de Formació de Richemont, una localitat pròxima a Bordeus situada en el districte de Cognac.

La visita s’emmarca dins d’un programa d’estades Erasmus on l’intercanvi es realitza per part dels docents per a així posar-se en la pell dels joves als quals formen. El centre del qual procedeixen és una escola de formació professional dual especialitzada en agricultura i viticultura. Els quatre professors que ens han visitat han estat: Sebastien Hupin, director del centre; la professora Melanie Gauthier; el professor tècnic Julien Renaud i Cynthia Patural, la comptable del centre de formació professional Richemont.

Els docents han viatjat a Mallorca per a conèixer diferents cultius i projectes agrícoles que es duen a terme en les cooperatives agroalimentàries de Mallorca. En concret, han visitat la cooperativa Camp Mallorquí situada a Consell on van realitzar una visita a la finca experimental Sa Tanca, parcel·la on es conreen diferents varietats d’ametller en diferents condicions hídriques. També els professors s’han sorprès amb el cultiu del garrofer i tot el procés d’aquesta fruita seca en les instal·lacions de la nau Camp Mallorquí. A la cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller han vist de prop els cultius de cítrics, d’oliveres i les instal·lacions de la cooperativa centenària. A la cooperativa agrícola Porreres han visitat la nau i Esperança Mora, la gerent els ha comptat tot el procés per a l’assecat d’albercoc. I per a finalitzar han acudit al centre de tipificació i granja de cria de xai on Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears treballa en col·laboració amb la cooperativa Oviaragón.

Mª Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears va fer la recepció dels professors juntament amb Aldo Castellí, gerent de Camp Mallorquí. Parets va explicar als professors que “l’agricultura que a les Illes Balears té una sèrie de particularitats degudes a la seva ubicació, a la seva història i a les seves condicions climàtiques. Té a més una gran influència en el paisatge. Tot això fa que mereixi s’estudiat”.

Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears s’ha prestat tota l’assistència necessària per a la celebració d’aquestes jornades. Iniciatives com aquesta afavoreixen la divulgació del treball que es duu a terme en el sector agroalimentari en Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt