Ara llegint
Prop de 9.000 estudiants col·laboraran en una campanya de reciclatge de vidre

Prop de 9.000 estudiants col·laboraran en una campanya de reciclatge de vidre

Prop de 9.000 estudiants col·laboraran en una campanya de reciclatge de vidre

El Consell de Mallorca i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge dels envasos de vidre a Espanya, posen en marxa la cinquena edició de la campanya «Los Peque Recicladores» en 14 municipis de l’illa, i que comptarà amb la participació de prop de 9.000 escolars de primària.

Es tracta d’una campanya de sensibilització ambiental i que està dirigida als escolars de primària. La dinàmica es desenvolupa a través d’un concurs, perquè els alumnes prenguin consciència de la importància de reciclar els residus d’envasos de vidre.

El conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha assenyalat «la importància de sensibilitzar sobre els beneficis del reciclatge des d’edats primerenques, des de la infància». Per això, ha dit Bestard, «des del meu departament donam suport a aquest tipus de campanyes escolars que tenen com a objectiu premiar el reciclatge d’envasos de vidre dels nins i les seves famílies, a les escoles i a ca seva».

«Els centres educatius són l’entorn perfecte perquè els escolars prenguin consciència de la protecció del medi ambient i la minimització de la producció de residus», ha indicat Pedro Bestard.

Premis al foment del reciclatge

Per a la posada en marxa de la iniciativa, que arrenca avui mateix, 1 de març, i que s’estendrà fins al 30 d’abril, s’ha decorat un contenidor personalitzat amb la temàtica de la campanya en els voltants de cada un dels 37 col•legis participants, perquè l’alumnat, professorat i familiars hi dipositin els envasos de vidre.

El col•legi que més quilograms d’envasos de vidre recicli (per alumnes matriculats a primària), en cada una de les tres categories establertes, serà el guanyador del concurs.

Les categories són: categoria A: col•legis de més de 300 alumnes; categoria B: col•legis d’entre 200 i 300 alumnes, o categoria C: col•legis amb menys de 200 alumnes.

«Los Peque Voluntarios»

A la vegada, i en el marc de la mateixa campanya, es llança «Los Peque Voluntaios», on les dotze millors iniciatives que fomentin el reciclatge dels residus d’envasos de vidre i promoguin la participació de la comunitat escolar, rebran sengles premis consistents en un xec de 100 euros per a material escolar.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt