Ara llegint
Una jornada sobre el Parc Nacional de Cabrera debat sobre els límits dels usos recreatius en els espais naturals

Una jornada sobre el Parc Nacional de Cabrera debat sobre els límits dels usos recreatius en els espais naturals

Una jornada sobre el Parc Nacional de Cabrera debat sobre els límits dels usos recreatius en els espais naturals

El Centre Flassaders de Palma ha acollit avui la sisena edició de la Jornada de Recerca al Parc Nacional de Cabrera, que ha comptat amb la presència del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, i altres autoritats i experts en la matèria. L’acte ha servit per posar en valor la importància d’aquest espai natural protegit com a font de coneixement científic i com a referent per fer front als reptes del canvi global.

Simonet ha destacat que el Parc Nacional Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera és un “laboratori natural” que permet estudiar com es comporta la biodiversitat i quines són les conseqüències de les alteracions ambientals. El conseller ha afirmat que des del Govern Balear es continuaran potenciant aquest tipus d’iniciatives, que s’han de donar a conèixer perquè la societat sigui conscient de la seva importància. “En aquestes jornades sempre s’aporten noves dades que contribueixen a crear consciència i són fonamentals per fer front als reptes ambientals que ens venen a curt, mitjà i llarg termini”, ha dit.

La jornada ha comptat amb la participació de diferents especialistes que han presentat els resultats de les seves investigacions i seguiments a Cabrera. Entre els temes tractats, hi ha hagut els invertebrats del Parc Nacional, la fauna pol·linitzadora, la geologia de Cabrera, els aerosols dipositats a l’illa i l’impacte dels residus sobre les àrees marines. La jornada s’ha tancat amb una taula rodona, moderada per la directora del Parc Nacional, Francesca López, en la qual s’han debatut els límits dels usos recreatius en aquest espai natural protegit.

Aquestes jornades de recerca tenen com a objectiu millorar la transferència de coneixements entre el món científic, les administracions i els agents socials i econòmics, així com generar consciència i compromís social sobre la importància dels valors del Parc Nacional de Cabrera. A més, també pretenen crear sinergies entre els diferents actors implicats per dissenyar les polítiques públiques que garanteixin la conservació i el desenvolupament sostenible d’aquest espai natural únic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt