Ara llegint
Xarxa Forestal ha arribat a més de 7.000 participants durant els dos darrers cursos

Xarxa Forestal ha arribat a més de 7.000 participants durant els dos darrers cursos

Xarxa Forestal ha arribat a més de 7.000 participants durant els dos darrers cursos

Xarxa Forestal, entitat impulsada per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, ha realitzat més de 270 activitats anuals durant els dos darrers cursos escolars, i ha arribat a més de 7.000 participants. Entre d’altres, fan activitats amb centres educatius, associacions i entitats locals de les Illes Balears.

El Govern Balear ha fet avui balanç d’aquestes activitats. Les més freqüents han estat xerrades, tallers, jardins forestals, reforestacions, iniciatives amb voluntariat, visites forestals i projectes al Centre Forestal de Balears (CEFOR- Menut). Totes les activitats tenen un objectiu comú: contactar amb la població local i transmetre els valors dels boscos insulars i la seva importància, conèixer les seves singularitats, així com fomentar la cultura del risc enfront dels incendis forestals, sota els lemes ‘Conservar és gestionar’ i ‘Prevenir és actuar’.

Aquest conjunt d’activitats venen lligades a la realitat forestal que es viu a un determinat moment a la Comunitat (incendis, temporals, sequera, etc.); per exemple, durant aquest darrer període de temps s’ha treballat de manera especial la interpretació i sensibilització dels efectes de la tempesta Juliette. També les diverses efemèrides o propostes de col·laboració amb altres entitats marquen el calendari de Xarxa Forestal.

Destaquen dins aquests darrers cursos l’organització del 90è aniversari del CEFOR- Menut i el 20è aniversari de la pròpia Xarxa Forestal.

Lloc de trobada

Convertir-se en un lloc de trobada, laboratori d’idees i de recerca d’estratègies per millorar la conservació i el desenvolupament sostenible dels boscos és l’objectiu principal de Xarxa Forestal. En aquest sentit, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural recalca que el futur dels espais forestals depèn de la implicació de tota la societat (comunitat educativa, gestors, polítics, organitzacions civils, etc.). Per això, la importància d’impulsar les bones pràctiques i potenciar el món rural i forestal. Es pretén, d’aquesta manera, aconseguir uns boscos més resilients i més actius en la captura del diòxid de carboni atmosfèric i, per tant, avançar en la lluita contra el canvi climàtic.

Una de les finalitats de Xarxa Forestal és també la col·laboració i la coordinació entre diferents equips i seccions de l’Administració autonòmica i municipal. Uns exemples d’aquesta tasca conjunta són els concursos de dibuix ‘Ni 1 foc al bosc!’, que estan organitzats juntament amb els municipis del Llevant de Mallorca i d’Eivissa, o les feines de sensibilització a diferents urbanitzacions amb alt risc d’incendi.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt