Ara llegint
Acabades les obres del vial cívic i el carril bici del Camí Salard

Acabades les obres del vial cívic i el carril bici del Camí Salard

Acabades les obres del vial cívic i el carril bici del Camí Salard

El departament de Mobilitat i Infraestructures ha anunciat avui la finalització de les obres del Camí Salard, una intervenció que ha tingut com a objectiu la connexió a peu i en bicicleta mitjançant un nou vial cívic i carril bici tots, dos segregats de la carretera, el barri del Rafal Nou amb la rotonda del camí Vell de Sineu (Ma-3011).

El conseller de Mobilitat i Infraestructures en funcions, Iván Sevillano, ha volgut recordar que «aquesta obra era una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de la zona. A principis de legislatura ens varen comprometre a executar aquesta important intervenció que fa molt d’anys la gent demanava als diferents representants polítics amb poc èxit. Per això és un vertader plaer que, no tan sols es varen sentir, sinó que hem atès a totes les seves peticions i hem complit amb la paraula donada. Es tracta d’una obra imprescindible per afavorir la mobilitat sostenible i embellir un carril que històricament havia estat oblidat; necessitava mà de metge i la hi hem donada. I és un orgull haver pogut concloure la legislatura amb aquesta obra feta».

Al detall, s’han dut a terme una sèrie d’actuacions als voltants del camí Salard per millorar-ne el flux de vehicles i reduir-ne, al màxim, l’impacte mediambiental. S’ha rectificat el radi de sortida de les rotondes del Rafal Nou i la del camí Vell de Sineu, per millorar-ne el trànsit dels carrils interiors, molt saturats en hora punta. A més, a la glorieta sud s’ha creat un carril específic d’accés directe al camí Salard des de la Ma-3011, per millorar-ne la connexió i per descongestionar-la. I també s’hi han plantat 68 arbres, tots de l’espècie morera sense fruit, per a evitar que les voreres s’embrutin i a causa de la seva adequació a l’entorn, i la seva baixa demanda hídrica. Estan disposats de manera alineada amb el traçat de la nova vorera.

Pel que fa al nou enllumenat, s’ha instal·lat i s’ha adequat tenint en compte paràmetres de seguretat viària i atenen a les necessitats dels vianants. Cal recordar que abans d’aquesta intervenció, només hi estava il·luminat un tram petit del camí Salard, per això s’han instal·lat més de 40 fanals. «Volien crear una zona per passejar i fer esport completament segur, i la il·luminació era imprescindible per això, perquè es tractava d’un entorn massa fosc; la qual cosa ja hem solucionat», ha explicat Iván Sevillano.
​​​​També s’ha instal·lat una xarxa de pluvials i drenatge, que garanteixen una captació, recollida i canalització subterrània eficaç de l’escolament de l’aigua superficial i evita que s’acumuli al llarg de la vorera.

El pressupost de la intervenció ha estat de 846,216,91 euros i la durada de les obres ha estat de 9 meses.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt