Ara llegint
El Govern invertirà més d’11 milions d’euros per millorar les xarxes de telecomunicacions d’emergències

El Govern invertirà més d’11 milions d’euros per millorar les xarxes de telecomunicacions d’emergències

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través de l’IBETEC, invertirà més d’11 milions d’euros en un total de 42 actuacions arreu de les Illes per ampliar i millorar les xarxes de telecomunicacions TetraIB, que dona servei als cossos de seguretat i emergències, i IoTIB, que connecta els dispositius i sensors intel·ligents (Smart Lorawan).

Aquest conjunt d’actuacions, que es preveu licitar durant el tercer trimestre de 2022, compta amb un 60% de finançament europeu a través del programa FEDER 2021-2027. El termini màxim d’execució serà de 6 anys, tot i que el 75% dels treballs hauran d’estar executats en 3 anys.

En concret, es crearan 6 nous centres de telecomunicacions (Ferreries, Puig d’en Gat, Església Vella, Puig d’en Coca, Venda es Murtar i Alcúdia) i s’instal·laran 36 equipaments Tetra-IoT en infraestructures ja existents. En total, es posaran en funcionament 42 noves estacions, a més de proveir altres elements com ara programari de gestió, bateries, panells solars i terminals.

Així, les actuacions a Mallorca, per valor de 4,19 milions d’euros, permetran incrementar la cobertura actual del 85% del territori fins al 90%. Eivissa, amb 1,5 milions, augmentarà del 65% al 80% el territori amb cobertura. Menorca, amb una inversió d’1,02 milions, passarà de l’actual 78% al 85%. Formentera, amb un 98%, rebrà 716.667 euros per connectar amb fibra òptica el repetidor des Cap de Barbaria i augmentar-ne la fiabilitat.

A més, el contracte incorporarà 188.376 € en actuacions a Cabrera, 3,43 milions en actuacions generals amb impacte transversal, i deixarà la possibilitat oberta d’incorporar noves ubicacions si així es determina.

El paraules del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, «la millora de les xarxes de telecomunicacions és un eix absolutament clau per un conjunt de motius, d’una banda, ens permet tenir uns serveis públics permanentment connectats, de manera segura i àgil, i de l’altra, ens dona les eines necessàries per continuar avançant en un model social i econòmic més digital i per tant més sostenible i eficient».

Per part seva, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha destacat que aquesta inversió «permetrà millorar l’eficàcia i l’eficiència dels cossos d’emergències en la presa de decisions i, en definitiva, millorar la seguretat de la població davant qualsevol risc o emergència».

Finalment, el director general de Modernització i Administració Digital i gerent de l’IBETEC, Ramón Roca, s’ha referit als emplaçaments de les noves infraestructures per posar de manifest que s’han decidit «conjuntament amb consells insulars i ajuntaments, de manera que donin resposta a les necessitats concretes ja identificades d’augment de cobertura». En aquest sentit, ha avançat que, pròximament, l’IBETEC signarà convenis de cessió d’ús dels espais en els quals es situaran les noves infraestructures amb els ajuntaments titulars de les instal·lacions.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt