Ara llegint
Finalitzen les obres de millora de la carretera Inca-Sineu i de l’entrada a Costitx

Finalitzen les obres de millora de la carretera Inca-Sineu i de l’entrada a Costitx

El departament de Mobilitat i Infraestructures ha finalitzat les obres de millora de la carretera Inca-Sineu i de l’entrada a Costitx, donant resposta així a una reivindicació històrica dels costitxers i costitxeres i millorant la seguretat d’una via molt emprada per veïnats i veïnades de municipis com Inca i Sineu.

L’acte de final d’obra s’ha duit a terme avui migdia, i hi han assistit la presidenta del Consell, Catalina Cladera; el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez, així com els batles de Costitx, Antoni Salas; el de Sineu, Tomeu Mulet i el d’Inca, Virgilio Moreno.

La intervenció, que s’ha finalitzat abans del termini previst i ha tengut un pressupost de dos milions d’euros, ha consistit en el reforç de tot el ferm de l’Ma-3240, entre Inca i Sineu, i la millora de la intersecció amb l’Ma-3241 amb la construcció d’una rotonda per accedir a Costitx. D’aquesta manera, se milloren les condicions de seguretat de la via i s’augmenta la comoditat dels usuaris.

“Estam satisfets perquè hem eliminat un tram perillós i fet una millora molt necessària a aquesta carretera i això és una alegria pels veïnats dels tres municipis més propers i de tota la comarca i, sobretot, perquè ho hem fet en poc temps i amb poques molèsties” ha expressat la presidenta Cladera, qui ha agraït la feina tant del departament insular com de l’empresa adjudicatària de les obres.

“Ens vàrem comprometre a principi de legislatura amb els tres ajuntament i hem complit, seguint amb la línia d’intervencions per millorar la xarxa secundària de carreteres, que al llarg dels anys havien estat oblidades, i hem posat el focus en donar resposta a les reclamacions i necessitats dels ajuntaments” ha explicat Sevillano, qui ha qualificat d’obra de “necessària, que dona comoditat, seguretat i resol una reclamació veïnal”.

“Era una obra molt necessària i molt demandada que feia molt de temps que esperàvem, amb una gran acceptació social i que s’ha fet d’una manera molt acurada, així que estam satisfets que la rotonda sigui una realitat” ha expressat el batle de Costitx, Antoni Salas.

“Pels sineuers és una carretera molt transitada i milloram en seguretat, especialment, per als residents que l’empren per anar a escola o a fer feina a Inca o a Palma, tant per la rotonda com per la millora del paviment”, ha dit el batle de Sineu, Tomeu Mulet.

D’una banda s’han renovat 12 quilòmetres del ferm entre Inca i Sineu, sense ampliar la carretera actual, ja que les actuacions s’han limitat al domini públic de la carretera. 

D’altra, s’ha millorat la intersecció entre les carreteres Ma-3240 i Ma-3241 (encreuament de Costitx) amb el tancament de la mitja rotonda existent i la creació d’una rotonda central, que s’ha enjardinat amb plantes autòctones i compta amb il·luminació led de baix consum. Tota l’obra s’ha duit a terme sota els paràmetres necessaris per a una integració paisatgística i una protecció mediambiental òptima.

Amb aquestes obres s’elimina un dels trams més perillosos de la xarxa viària mallorquina amb una elevada concentració d’accidents. Durant els darrers deu anys s’hi ha produït fins a dotze accidents greus. ​​​​​

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt